ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tι να φας για μεσημεριανό αν θέλεις να αδυνατίσεις

Οι καλύτερες επιλογές αν μαγειρέψεις, αν παραγγείλεις, αν πρόκειται να φας έξω το βράδυ.

Tι να φας για μεσημεριανό αν θέλεις να αδυνατίσεις

Σήμερα, θα μιλήσουμε για αυτό που συνήθως αποτελεί το βασικό γεύμα της ημέρας μας, το μεσημεριανό. Τι πρέπει λοιπόν να περιλαμβάνει το συγκεκριμένο γεύμα αν ο στόχος μας είναι το αδυνάτισμα, δηλαδή να χάσουμε βάρος;

Γνωρίζοντας πως πολύ συχνά η παρασκευή και η εξασφάλιση ενός υγιεινού κυρίως γεύματος το μεσημέρι στη δουλειά είναι δύσκολη υπόθεση, κάτι που δρα αποθαρρυντικά σε μία προσπάθεια ελέγχου του σωματικού βάρους, η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Μαριέττα Μαρκούση μάς προτείνει υγιεινές επιλογές, προσαρμοσμένες σε κάθε περίσταση.

Τι να επιλέξεις αν έχεις τη δυνατότητα να έχεις ήδη μαγειρέψει από το προηγούμενο βράδυ:

Συνήθως, όταν ετοιμάζουμε το γεύμα μας από το προηγούμενο βράδυ, δύσκολα μπορούμε να φτιάξουμε ένα ψητό φαγητό (με εξαίρεση τα μπιφτέκια) μιας και αυτό την επόμενη μέρα θα έχει χάσει την υφή και τη γεύση του. Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε να καταναλώσουμε κάποιο λαδερό ή όσπριο (πράσινα φασολάκια, φακές ή ακόμα και σπανακοτυρόπιτα είναι μερικές καλές επιλογές), δηλαδή τρόφιμα που αφενός αποτελούν μία απαραίτητη διατροφική ομάδα και αφετέρου δεν θα επιλέξουμε εύκολα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr