ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές με πολλές θερμίδες που «επιτρέπονται» στη δίαιτα

Θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι τροφές που καταναλώνετε πρέπει να έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Τροφές με πολλές θερμίδες που «επιτρέπονται» στη δίαιτα

Υπάρχουν πολλές θρεπτικές και νόστιμες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πληρότητα και όχι στέρηση, πράγμα σημαντικό όταν έρχεστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον περιορισμό των θερμίδων.

Το κλειδί είναι φυσικά και εδώ ο έλεγχος της ποσότητας.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά, ειδικά τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φουντούκια, αλλά έχουν περίπου 180 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια. Συχνά θα δείτε η μερίδα να περιγράφεται ως μία χούφτα, αλλά πρόκειται για υποκειμενικό τρόπο υπολογισμού. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια ζυγαριά τροφίμων.

nuts 3

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν περίπου 120 θερμίδες ανά μισό φλιτζάνι. Ο καλύτερος τρόπος για να τις φάτε είναι να τις αφήσετε να σιγοψηθούν, ώστε να μην χρειάζονται βούτυρο, το οποίο θα διπλασιάσει τις θερμίδες. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά συστατικά, που τις κάνει να ξεχωρίζουν από τις αμυλούχες τροφές.

glukopatata 2

Ελαιόλαδο

Μπορεί να είναι λιπαρό αλλά ανήκει στα μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία δεν αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, σε αντίθεση με τα κορεσμένα λιπαρά, όπως το βούτυρο. Έχει περίπου 120 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, χρησιμοποιώντας όμως μια ειδική συσκευή ψεκασμού θα χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα και ταυτόχρονα θα πάρετε τη νοστιμιά και τα οφέλη του.

avocado3

Αβοκάντο

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα καλά λιπαρά, αλλά και σε γεύση. Μισό φλιτζάνι αβοκάντο έχει περίπου 100 θερμίδες. Μπορείτε να φτιάξετε μια υγιεινή σάλτσα (γουακαμόλε) ή να προσθέσετε λίγο αβοκάντο στις σαλάτες σας. Να θυμάστε ότι όταν κάνετε δίαιτα, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό που τρώτε.

Οι παραπάνω τροφές μπορούν να έχουν θέση στη δίαιτά σας εφόσον τις ζυγίζετε και τις καταναλώνετε σε λογικές ποσότητες.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές δίνουν τις περισσότερες φυτικές ίνες (εικόνες)

Φιστίκια Αιγίνης: Θερμίδες & διατροφική αξία

Κετογονική δίαιτα: Τα υπέρ και τα κατά