ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφική αξία του φρέσκου κρεμμυδιού (βίντεο)

Η διατροφική αξία του φρέσκου κρεμμυδιού (βίντεο)

Τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το πράσινο μέρος τους), αρκεί για να λάβετε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Κ.

Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α, καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχουν τέλος, πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού και του προστάτη.

 
Πηγή: Natural Cures
 
Διαβάστε επίσης:
 
 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό