ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ασπίδα κατά Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον το σκόρδο - Από ποιες άλλες ασθένειες προστατεύει (pics)

Ασπίδα κατά Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον το σκόρδο - Από ποιες άλλες ασθένειες προστατεύει (pics)

Ακόμη και αν δεν αντέχετε τη μυρωδιά του, υπάρχουν πραγματικά σοβαροί λόγοι για να τρώτε σκόρδο.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων των ασθενειών που προκαλούν προβλήματα μνήμης, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η νόσος Πάρκινσον.

Μελέτη που παρουσιάστηκε το 2019 σε συνέδριο πειραματικής βιολογίας έδειξε ότι ένα παράγωγο της αλλισίνης, της οργανοθειικής ένωσης που απαντάται στο σκόρδο, και συγκεκριμένα η οργανοφωσφορική ένωση allyl sulfide, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου και του εντέρου. Συγκεκριμένα, φάνηκε ότι είναι αποτελεσματική στη βελτίωση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης μνήμης, αλλά και στη μείωση της φλεγμονής στο έντερο.

Αν και τα ευρήματα προέκυψαν από πειράματα σε ποντίκια που τους δόθηκαν από στόματος συμπληρώματα με την ένωση allyl sulfide, οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα οφέλη είναι ανάλογα και για τους ανθρώπους.

Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, δείτε που αλλού βοηθά η τακτική κατανάλωση σκόρδου.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Τα οφέλη του σκόρδου για την υγεία (video)

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου

Το μυρωδικό που εμποδίζει την εξέλιξη της καρδιοπάθειας

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen