ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοιλιακό λίπος: Τα 4 καλύτερα λαχανικά για να το συρρικνώσετε

Το κοιλιακό λίπος μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην ανάπτυξη μεταβολικών δυσλειτουργιών, υπέρτασης και καρδιακής νόσου. Κατά συνέπεια η ένταξη λαχανικών στη διατροφή αποτελεί μια πολύ καλή λύση. Ωστόσο, υπάρχουν λαχανικά που συμβάλουν στην απώλεια κοιλιακού λίπους;

Κοιλιακό λίπος: Τα 4 καλύτερα λαχανικά για να το συρρικνώσετε

Τα λαχανικά είναι θρεπτικά, εύκολα στην προετοιμασία τους και τα βρίσκετε παντού. Επίσης, αν έχετε ως στόχο την απώλεια βάρους ή να χάσετε λίπος στην κοιλιά, υπάρχουν συγκεκριμένα λαχανικά που μπορούν να σας βοηθήσουν!

Chopped Spinach In The Form Of A Heart On A Cutting Board

Σπανάκι

Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, το οποίο απορροφά περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά και βοηθά στην πέψη. Είναι επίσης υψηλό σε βιταμίνη Κ, η οποία μερικές φορές μπορεί να υποστηρίξει τη μείωση του σωματικού βάρους, συμπεριλαμβανομένου του σπλαχνικού λίπους.

1643646447379-858766666-piperies.jpg

Κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές έχουν λίγες θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ βοηθούν επίσης στη δημιουργία μιας αίσθησης πληρότητας. Επίσης, η περιεκτικότητά τους σε ίνες και καψαϊκίνη συμβάλουν στην απώλεια βάρους.

5-mprokolo.jpg

Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να προωθήσουν την απώλεια λίπους στην κοιλιά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του ασβεστίου και του χρωμίου. Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, το οποίο έχει πολλά οφέλη όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, όπως να σάς βοηθήσει να αισθανθείτε πληρότητα, να έχετε ενέργεια, να αποτρέψετε την αύξηση βάρους, να βοηθήσετε την πέψη και φυσικά να μειώσετε τους πόντους της μέσης σας.

1643646447653-293628151-karoto.jpg

Καρότα

Αυτό το λαχανικό είναι μοναδικό στην ικανότητά του να βοηθήσει στη μείωση του λίπους της κοιλιάς καθώς αυξάνει το μεταβολισμό του σώματος. Η θερμογενής επίδραση των τροφίμων (TEF) είναι το ποσοστό θερμίδων που ένα τρόφιμο προκαλεί το σώμα να καεί ενώ χωνεύεται. Επειδή τα καρότα έχουν σκληρή υφή, έχουν υψηλό TEF και ως εκ τούτου προκαλούν το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες απλά τρώγοντας τα.

Πηγή: eatthis.com