ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εμμηνόπαυση: Κορυφαίες τροφές που συμβάλουν στη μείωση του λίπους και στη βελτίωση της υγείας

Μια γιατρός μοιράστηκε τις κορυφαίες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε κατά την εμμηνόπαυση για την καταπολέμηση της φλεγμονής.

Εμμηνόπαυση: Κορυφαίες τροφές που συμβάλουν στη μείωση του λίπους και στη βελτίωση της υγείας

Η περιεμμηνόπαυση είναι ένα φλεγμονώδες γεγονός και η χρόνια φλεγμονή στο σώμα μπορεί επίσης να συσχετιστεί με αύξηση βάρους. Η Δρ. Mary Claire μοιράστηκε τις κορυφαίες τροφές που πρέπει να αποφύγετε.

Η Δρ. Mary Claire η οποία είναι διατροφολόγος και αυτοαποκαλείται «πολεμίστρια της εμμηνόπαυσης», μοιράστηκε μια λίστα με δημοφιλείς τροφές που πρέπει να αποφεύγουν ή τουλάχιστον να περιορίζουν οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Black list

Το λευκό ψωμί μπήκε στη λίστα με τις φλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε.

Στον αντίποδα, τo ψωμί ολικής αλέσεως έχει περισσότερη θρεπτική αξία καθώς είναι πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ακολουθούν κατά τη σύστασή τας τα αρτοσκευάσματα και τα μπισκότα.

Αυτά τα σνακ είναι η πρώτη σκέψη που μάς έρχετε στο μυαλό κατά τη διάρκεια της πείνας ή ακόμα και της πλήξης, αλλά είναι σχεδόν άχρηστα για την καταπολέμηση της φλεγμονής.

1643643708647-337833369-frouta.jpg

Η επιλογή των φρούτων και των ξηρών καρπών όταν αισθάνεστε νευρικότητα είναι πιο υγιεινή επιλογή με λιγότερες θερμίδες.

Τα πατατάκια θεωρούνται επίσης προφλεγμονώδη, επομένως η επιλογή μη τηγανητών πατατών όπως οι ψητές ή οι βραστές πατάτες μπορεί να είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική.

Με παρόμοιο τρόπο, τρόφιμα όπως οι κοτομπουκιές και τα χοτ ντογκ θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν.

Όσον αφορά τα αναψυκτικά, τα ανθρακούχα ποτά θεωρούνται επίσης φλεγμονώδη, εκτός από το παγωμένο τσάι που φτιάχνετε μόνοι σας χωρίς ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά. Επίσης, θα πρέπει πάντα ο οργανισμός να είναι ενυδατωμένος συνεπώς 8 ποτήρια νερό επιβάλλονται.

Η μαργαρίνη είναι επίσης μια φλεγμονώδης τροφή, σύμφωνα με την γιατρό, όπως και τα τεχνητά γλυκαντικά.

Οι προτεινόμενες τροφές

Η Δρ. Mary Claire μοιράστηκε επίσης τις κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές τις οποίες και συστήνει ανεπιφύλακτα.

Οι ντομάτες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά κατέχουν υψηλή θέση, σύμφωνα με την γιατρό.

Το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί μειώνουν επίσης τη φλεγμονή στο σώμα.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και Ωμέγα3, όπως ο σολομός και ο τόνος, καταπολεμούν τις φλεγμονές.

Η Δρ. Mary Claire προτείνει επίσης αντί η πρώτη σας επιθυμία να είναι ως επιδόρπιο ένα κέικ ή ένα γλυκό να επιλέξτε καλύτερα μούρα ή μαύρη σοκολάτα.

1643647037831-495609756-kafes.jpg

Όσο για τα αφεψήματα, η διατροφολόγος εκτιμά πως ο καφές είναι ωφέλιμος για την υγεία.

Η «πολεμίστρα της εμμηνόπαυσης» όπως αυτοαποκαλείται περιέγραψε μερικές ακόμη αντιφλεγμονώδεις τροφές, καθώς και τα οφέλη τους.

Το καρότο, το αγγούρι, τα πορτοκάλια, το απλό γιαούρτι και το αγαπημένο όλων, το αβοκάντο, είναι επίσης «ισχυροί μαχητές της φλεγμονής».

«Το να τρώτε περισσότερα από αυτά τα [αντιφλεγμονώδη τρόφιμα] και λιγότερα από αυτά [προφλεγμονώδη τρόφιμα] θα βελτιώσει πραγματικά την υγεία σας δραματικά.

«Όχι μόνο θα χάσετε βάρος, αλλά και η αρτηριακή σας πίεση, ο ύπνος σας, ο κίνδυνος καρκίνου και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας θα βελτιωθεί», αναφέρει η Claire.

Πηγή:express.co.uk