ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές Κλινικές: Κόκκινη κάρτα στις ελεγκτικές εταιρείες με εξώδικο, για το περίφημο πόρισμα

Εξώδικο στην ελεγκτική εταιρεία Deloitte απέστειλε το θεσμικό όργανο των Ιδιωτικών Κλινικών η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), ζητώντας από την εταιρεία να αποστείλει το πόρισμα του ελέγχου και όχι μόνο τα ευρήματα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε, αναφορικά με τα θέματα των ελέγχων στις χρεώσεις και στις νοσηλείες. 

Ιδιωτικές Κλινικές: Κόκκινη κάρτα στις ελεγκτικές εταιρείες με εξώδικο, για το περίφημο πόρισμα

Δεν μας καλύπτουν τα ευρήματα τονίζει στο on Med ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ κ. Γρηγόρης Σαραφιανός και αυτό που ζητάμε, είναι το προφανές, να τηρηθεί δηλαδή η σύμβαση και να λάβουμε ολόκληρο το πόρισμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, αυτοί που ελέγχουν είναι ιατροδικαστές και οδοντίατροι (οι οποίοι έχουν προσληφθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες), ενώ η απόρριψη των διαγνώσεων και των ΚΕΝ, έγινε με μη ιατρικούς όρους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν, σημειώνει ο κ. Σαραφιανός.

Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση το εξώδικο αφορά μόνο την Deloitte- με την οποία υπέγραψε σύμβαση η ΠΕΙΚ- ενώ δεν αποκλείεται στην συνέχεια, να ακολουθήσουν και άλλα εξώδικα ξεχωριστά από τις Κλινικές, προς τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές εταιρείες.

Η ΠΕΙΚ έχει δώσει χρονοδιάγραμμα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή στην Deloitte προκειμένου να απαντήσει αναφορικά με το πόρισμα.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε πώς κατάντησαν την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών το 2014 - Ένας λεπτομερής απολογισμός

Ιδιωτικές Κλινικές: Άραγε θα πληρωθούν σήμερα ή τις υποσχέσεις θα τις πάρει το... πολιτικό ποτάμι;

Ιδιωτικές Κλινικές: Το πολιτικό σκηνικό μοιράζει χρήμα, υποσχέσεις και... λήγει τις επισχέσεις

ΕΟΠΥΥ-Κλινικές: Ο πόλεμος μόλις άρχισε - καταγγελίες συμβάσεων με φόντο τις επισχέσεις

Clawback και rebate επέφεραν μείωση εσόδων των ιδιωτών παρόχων υγείας