ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Δημ. Κοντός: Η Πολιτεία δεν στήριξε ποτέ τον ΕΟΠΥΥ - στο μισό η χρηματοδότηση για το 2015

Την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι η πολιτεία δεν στήριξε ποτέ τον ΕΟΠΥΥ και αντί σήμερα, εν έτη 2015 να χρηματοδοτηθεί με ένα δις ευρώ διαθέτει στα ταμεία του μόλις 525 εκατ. ευρώ, και φυσικά πολύ πιο κάτω από το 0,6% του ΑΕΠ ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, μιλώντας το Σάββατο στο φαρμακευτικό Συνέδριο Hellas Pharm.

Δημ. Κοντός: Η Πολιτεία δεν στήριξε ποτέ τον ΕΟΠΥΥ - στο μισό η χρηματοδότηση για το 2015

Ιδιαίτερα ο κ. Κοντός, στηλίτευσε το γεγονός της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι η νέα φαρμακευτική πολιτική, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν το ζήτημα αυτό. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει έντονη αγωνία από όλους τους φορείς, για αναγκαία φαρμακευτική δαπάνη.

Ειδικότερα, όσον αφορά την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, σημείωσε ότι κατά μέσο όρο από 21, 5% που ήταν η συμμετοχή το 2012, το 2014 σκαρφάλωσε στο 25,8%. Αναλυτικά, από 415 εκατ. ευρώ που ήταν η συμμετοχή των ασφαλισμένων το 2012, το 2013 αυξήθηκε στα 559 εκατ. ευρώ και το 2014 έφθασε στα 622 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην συνεργασία του με τους φαρμακοποιούς, ο κ. Κοντός, υπογράμμισε ότι υπάρχει μία τίμια σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, έφυγε το αγκάθι των ατομικών συμβάσεων, ενώ μειώνεται διαρκώς το χρονικό όριο των πληρωμών, με αποτέλεσμα σήμερα να αγγίζει τους τρείς μήνες. Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας που να μην έχουν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, επεσήμανε ότι μακράν είναι η καλύτερη σε όλη την Ευρώπη και πως δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη των φαρμακοποιών και ειδικότερα, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο ΠΦΣ χρηματοδότησε μέχρι τον Ιούλιο του 2013 την ΚΜΕΣ και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, σημείωσε χαρακτηριστκά ο κ. Κοντός.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ: Υποσχέσεις Κουρουμπλή, για πλήρη εξομοίωση των γιατρών του ΠΕΔΥ με το ΕΣΥ

Ο ΕΟΠΥΥ στα χρόνια των Θεσμών, η ανάσα των 100 δόσεων και η λύση Δημήτρη Κοντού (;)

Το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας με τα πολλά πρόσωπα, με κοινό παρονομαστή το φάρμακο