ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Αδιέξοδο στην πρώτη συνάντηση Ιδιωτικών Κλινικών και ΕΟΠΥΥ για την νέα σύμβαση

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Πανελλήνια΄Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών για το αδιέξοδο και το ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την νέα Σύμβαση Νοσοκομειακής Περίθαλψης, η οποία μάλιστα ανάγκασε τους εκπροσώπους του κλάδου να αποχωρήσουν.

Αδιέξοδο στην πρώτη συνάντηση Ιδιωτικών Κλινικών και ΕΟΠΥΥ για την νέα σύμβαση

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΙΚ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, ύστερα από την κατάθεση από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του εκβιαστικού διλήμματος άμεσης αποδοχής ή όχι όρων της σύμβασης που καμία σχέση δεν έχουν με την βιωσιμότητα του Οργανισμού αλλά αντίθετα διακατέχονται από πολιτικές ιδεοληψίες και αποσκοπούν στο στραγγαλισμό του Ιδιωτικού τομέα.

Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των Κλινικών δηλώσαμε τον προβληματισμό μας για διακοπή της συνεργασίας μας με τον Οργανισμό εάν υπάρξει επιμονή στους όρους που μας τέθηκαν και επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική εξυγίανση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά ο σκοπός τους είναι η αποδόμηση του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο και επώδυνο τρόπο, τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Σεβόμενοι τους εαυτούς μας, τους εργαζόμενους μας, τους προμηθευτές μας, τους συνεργάτες ιατρούς και πάνω από όλα τους ασθενείς μας δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ΚΑΝΕΝΑ όρο από αυτούς που τέθηκαν.

Στη νέα εποχή που η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θέλει να οδηγήσει τον Οργανισμό, άμεση προτεραιότητα της θα πρέπει να είναι η διασύνδεση μας σε πραγματικό χρόνο, χωρίς οικονομική επιβάρυνσή μας όπως μας τέθηκε, η πληρωμή κάθε υπηρεσίας που προσφέρουμε χωρίς περικοπές, ο πλήρης σεβασμός της σύμβασης, εάν φυσικά υπογράψουμε και η τακτική ανά μήνα πληρωμή μας.

Η περίοδος της οικονομικής ομηρίας μας, των μονομερών ενεργειών και του Claw back που συνεχίζεται με την αποστολή χθες νέου ληστρικού σημειώματος πρέπει να τελειώνει. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού στις πραγματικές των ασφαλισμένων, o real time έλεγχος και η οικονομική ευρωστία του Οργανισμού πρέπει να αποτελέσει στόχο της Διοίκησης του μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Βέβαια άλλες οι επιθυμίες της Διοίκησης και άλλες της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. Θέλουμε να ελπίζουμε την ύστατη αυτή στιγμή σε ένα καλύτερο αύριο, με σεβασμό στον ασθενή, με έντιμη και ειλικρινή σχέση συνεργασίας.

Ταυτόχρονα όμως η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση της νέας Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αλλάξει τον τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης των λογαριασμών όλων των Παρόχων προχωρώντας άμεσα στον στατιστικό έλεγχο των υποβαλλόμενων δαπανών και στην ολοσχερή εξόφληση τους στα χρονικά πλαίσια που προβλέπει η νομοθεσία.

Η εποχή της προκαταβολής του 90% επι σειρά δεκαετιών και η μη πληρωμή του υπολοίπου 10%, που σε πολλά ταμεία αλλά και στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εκκρεμεί από το 2006 έως σήμερα, ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη:

Ιδιωτικές Κλινικές: Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα 670 κλίνες ΜΕΘ και Νεογνών