ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι Γεωργιάδη και οι προσφυγές

Φουντώνει το κύμα οργής για τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη ενώοι γιατροί προσανατολίζονται πλέον και στο να στείλουν τον υπουργό Υγείας στηΔικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι Γεωργιάδη και οι προσφυγές

Φουντώνει το κύμα οργής για τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη ενώοι γιατροί προσανατολίζονται πλέον και στο να στείλουν τον υπουργό Υγείας στηΔικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μέσω τωνσυνδικαλιστικών τους οργανώσεων, δηλώνουν την οργή τους για όσα δήλωσε τηνΤετάρτη ο υπουργός Υγείας σχετικά με τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ αλλά καιγια τις δηλώσεις του την Πέμπτη σύμφωνα με τις οποίες «οι χειρουργοί του ΕΟΠΥΥδεν έχουν πιάσει νυστέρι 20 χρόνια και γι αυτό το λόγο δεν θα εμπιστευόταν τοπαιδί του στα χέρια τους».

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά όσο και ο ο ΣύλλογοςΕπιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδας εκδήλωσαντην πρόθεσή τους να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΕργαζομένων ΕΟΠΥΥ και ο Σύλλογος των Γιατρών ΕΟΠΥΥ αποκαλούν ψεύτη και πολιτικάανήθικο τον υπουργό Υγείας, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή τους αναφέρουν με χρονολογική σειρά τιςυποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που τους έδωσε και δεν τις τήρησε όπως ταζητήματα που αφορούν στις απολύσεις, την κινητικότητα, το σχέδιο της taskforce…

Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ καταλήγειαπευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας «Μη φοβάστε, δε σας κλέβει κανείς τη δόξα. Τοθάνατο της δωρεάν Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση του Ελληνικού λαού τον επωμίζεστεεξολοκλήρου.

Μπορεί ο ιστορικός του μέλλοντος να σας αναφέρει σαν έναεπιτυχημένο πωλητή βιβλίων, αλλά επίσης θα σας αναφέρει σα νεκροθάφτη τηςΔημόσιας Υγείας και των Ελλήνων».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος των Γιατρών ΕΟΠΥΥ επισημαίνεισε ανακοίνωσή του ότι «η πολιτική του ανηθικότητα έχει πλέον ξεπεράσει και ταόρια των απαιτήσεων της τρόικας».

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι «δεν έχουμε ανάγκη επαίνων από τονφυσικό αυτουργό της κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας και τον ηθικόαυτουργό της επερχόμενης γενοκτονίας. Η καταξίωση μας βρίσκεται στην καθημερινήμας επαφή και προσφορά στους ασθενείς μας. Όμως, είναι πρωτοφανές για τα διεθνή δεδομένα, Υπουργός Υγείας νακαταφέρεται με τέτοιο τρόπο κατά λειτουργών της υγείας».

Και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταλήγουν λέγοντας ότι «η πολιτικήαισθητική του Υπουργού δεν έχει θέση στην δοκιμαζόμενη κοινωνία και πολύπερισσότερο στην ιατρική κοινότητα».



Διαβάστε επίσης


Στη Δικαιοσύνη καταφεύγουν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ για τον Άδωνι

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πολιτικά ανήθικος ο Αδωνις Γεωργιάδης

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων

Άδωνις: Βαρέθηκα να κάνω το αυτονόητο και να δοξάζεται ο Τόμσεν