ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Ο ωμός εκβιασμός της διακοπής σύμβασης των απεργών γιατρώνμε τον ΕΟΠΥΥ, είναι μόνο η αρχή του plan b που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Ο ωμός εκβιασμός της διακοπής σύμβασης των απεργών γιατρώνμε τον ΕΟΠΥΥ, είναι μόνο η αρχή του plan b που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν μπει στο στόχαστρο τηςκυβέρνησης, και ήδη στο υπουργείο Υγείας έχουν καταγραφεί οι πρώτοι γιατροί πουθα δουν την επιστολή καταγγελίας της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ επειδή τόλμησαννα απεργήσουν.

Η απειλή για διακοπή της δεύτερης σύμβασης που έχουν οιγιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ως ιδιώτες γιατροί, στοχεύει στο σπάσιμο της πολυήμερηςαπεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και στον διχασμό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, όπωςκατήγγειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Από τους περίπου 5.800 γιατρούς που εργάζονται σταπολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, περίπου 700-800 έχουν παράλληλη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ γιανα εξετάζουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Θεωρείται, βέβαιο ότι αρκετοί από τους γιατρούς αυτούς πουέχουν διπλή συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ θα προτιμήσουν να σπάσουν την απεργία, γιανα διατηρήσουν τη σύμβαση που έχουν ως ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί.

Πόσοι θα είναι αυτοί τελικά, θα φανεί τη Δευτέρα το πρωί,όταν ανοίξουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και κάποιοι θα επιλέξουν να σπάσουν τηναπεργία.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη δρομολογήσει τη σύναψη συμβάσεων με νέους γιατρούς γιανα εργαστούν στα ιατρεία και τις μονάδεςτου ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί αυτοί είχαν κάνει παλαιότερα αίτηση για να ενταχθούν στοδυναμικό του ΕΟΠΥΥ και αυτές τις ημέρες λαμβάνουν ειδοποιητήρια για να πίάσουνδουλειά.

Σε δεύτερη φάση, το υπουργείο Υγείας, επισπεύδει τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και της ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας, η οποία, θα κρύβει δυστυχώς και απολύσεις.

Όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν σε καθεστώςκινητικότητας, μέχρι να αποσαφηνισθεί ποιοι γιατροί θα παραμείνουν σταπολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα ανήκουν στο ΕΣΥ και τις ΥγειονομικέςΠεριφέρειες (ΥΠΕ) και ποιοι θα κληθούν να επιλέξουν αν θα μπουν στη μάχηδιεκδίκησης μιας θέσης στο ΕΣΥ ως γιατροί πλήρους απασχόλησης.

Οι περισσότεροι από τους γιατρούς χειρουργικών ειδικοτήτωνπου θα κριθεί ότι δεν θα ενταχθούν στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας,ουσιαστικά απολύονται και απλά μοριοδοτούνται ως γιατροί ΕΟΠΥΥ για τις θέσειςπου θα ανοίξουν μελλοντικά στο ΕΣΥ.

Από την άλλη πλευρά, και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οιασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται ένα σχέδιο που αφορά σε αύξηση τωνεπισκέψεων από 200 σε 300 τον μήνα, για τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς.Αυτοί είναι περίπου 4.300 γιατροί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήδημελετά το ενδεχόμενο αυτό.



Διαβάστε ακόμη:


Μπέζας: διακόπτεται η σύμβαση με ΕΟΠΥΥ 1000 περίπου γιατρών

Γεγονός οι πρώτες απολύσεις στην υγεία