ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Βουλή: ένταση μεταξύ Αδωνι & γιατρών - ξεκαθαρίζει το τοπίο

Ενταση μεταξύ υπουργού Υγείας και γιατρών, σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την διάρκεια συζήτησης για το πόρισμα Αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ.
Βουλή: ένταση μεταξύ Αδωνι & γιατρών - ξεκαθαρίζει το τοπίο

Μέχριτέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τον επόμενο ρόλο πουθα κληθεί να διαδραματίσει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο ΕΟΠΥΥ, ενώ θαέχει ξεκαθαρίσει μέχρι τότε τι θα αποφασίσουν οι γιατροί: εάν δηλαδή αποφασίσουννα κατευθυνθούν στο ΕΣΥ, ή όχι.

Οσοι γιατροίτου ΕΟΠΥΥ κατευθυνθούν στο ΕΣΥ, θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης,ενώ όσοι δεν διαλέξουν αυτήν την επιλογή, τότε θα μπουν σε καθεστώς συμβάσεωνμε τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτόέγινε γνωστό σήμερα, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή ΚοινωνικώνΥποθέσεων στην Βουλή, όπου με παρόντες τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τα πολιτικάκόμματα και φυσικά την ηγεσία του υπουργείου υγείας, συζητήθηκε το περιβόητοπόρισμα για την Αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ.

Οπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός,μιλώντας στο onMed. gr τόνισε ότι φαίνεται πως τα πράγματαξεκαθαρίζουν στο κομμάτι της ΠΦΥ, ο ΕΟΠΥΥ θα μεταμορφωθεί σε έναν ισχυρόασφαλιστικό Οργανισμό, ο οποίος θα αγοράζει υπηρεσίες υγείας από παντού- τόσοαπό τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα- ενώ το βέβαιον είναι ότι δεν θαγίνουν απολύσεις προσωπικού.

Ενταση Αδωνι- γιατρών

Νωρίτερα,είχε σημειωθεί ένταση μεταξύ υπουργού Υγείας και γιατρών, όταν ο κ. Γεωργιάδηςείχε πει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα έχει τελικά μόνο τον ρόλο του αγοραστή και στο «χαρτοφυλάκιό»του θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία, καθώς όλες οι Μονάδες υγείας θα μεταφερθούνστο ΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβαςυποστήριξε πως όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πρέπει ναδώσει 10.000 διαθεσιμότητες στην Τρόικα, και όχι για να γίνουν καλύτερες οιυπηρεσίες υγείας. Μάλιστα κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για εκδικητική πρόθεσηαναφορικά με το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών κορυφώθηκε όταν ο κ. Βαρνάβας ζήτησε νασυνεχίσει ως έχει ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή να συνεχίσει να είναι και πάροχος, κάτι πουπροκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας, ο οποίος τον κατηγόρησε πως άλλαξε γνώμη καιότι είχε συμφωνήσει με την λύση του ΕΣΥ. «Είστε ψεύτης. Ακυρώνετε το εαυτό σαςκαι την πρόταση σας για να μη δυσαρεστήσετε κάποιους. Ευτυχώς που η πρότασή σαςείναι γραπτή για να τη δει ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή προέδρων Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας, προκειμένου να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα τα οποία προέκυψαν από την ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: ο διάλογος, η αξιολόγηση και οι απολύσεις στην Βουλή





Τα πισωγυρίσματα στην αξιολόγηση, οι παγίδες και στο βάθος απολύσεις

Πόρισμα ΕΟΠΥΥ: Πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς προαναγγέλει το υπουργείο

Για αλλοίωση των θέσεων της Ν.Δ για την Υγεία κατηγορούν τον Άδωνι



Οι γιατροί της Ν.Δ σε ανοιχτή κόντρα με τον Άδωνι και την κυβέρνηση



Ο Άδωνις κάνει διάλογο «υψηλού επιπέδου» στο Μέγαρο Μουσικής

κ. Πρωθυπουργέ τι έχετε να πείτε για την πορεία διάλυσης της Υγείας;

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της πείνας και της ανθρωπιστικής κρίσης

Προϋπολογισμός ενταφιασμού της δημόσιας υγείας

Αφήνονται χιλιάδες παιδιά χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Η Ελλάδα έχει την χειρότερη περίθαλψη στην Ευρώπη

Εκατομμύρια ασφαλισμένοι στο κενό από το γκρέμισμα του ΕΟΠΥΥ

Και όμως... μπήκαμε - βγήκαμε ανενόχλητοι στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Ανεξέλεγκτα βάσει πρωτοκόλλου τα επικίνδυνα ισραηλινά φάρμακα στην ΕΕ

Οργή λαού για τα γενόσημα αλλά και την ακρίβεια στα φάρμακα (Video)

Στην «κόκκινη» λίστα ένα ακόμα ινδικό εργοστάσιο παραγωγής γενόσημων

Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Οι δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς ανά νοσοκομεία