ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: μέχρι τις 23 η απεργία- όχι στην αυτοαπόλυση

Συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου αποφάσισανοι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι Ενώσεις των οποίων (σε Αττική και Πειραιά) πραγματοποίησανπριν από λίγο Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: μέχρι τις 23 η απεργία- όχι στην αυτοαπόλυση

Συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου αποφάσισανοι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι Ενώσεις των οποίων (σε Αττική και Πειραιά) πραγματοποίησαν το πρωί, Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Το «μπαλάκι» τώρα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείαςκ. Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων των Γιατρώντου ΕΟΠΥΥ, ακόμη και σήμερα το απόγευμα (Τρίτη) μπορούν να λειτουργήσουν τα Πολυιατρείακαι τα ΚΕΠΑ, αρκεί ο υπουργός, να κάνει πίσω.

Όπως τονίζει στο onMed.gr ο αντιπρόεδρος των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. ΓιάννηςΧρονόπουλος, και εμείς θέλουμε την Μεταρρύθμιση της υγείας, αλλά όχι με μισούςγιατρούς και όχι με αυτοαπόλυση. Εάν η κυβέρνηση θέλει μία φορά τηνμεταρρύθμισης εμείς την θέλουμε δέκα, διότι γνωρίζουμε καλύτερα τα θέματα της υγείαςκαι εργαζόμαστε άοκνα για αυτήν. Ο κ. Χρονόπουλος, καταδικάζει τις στείρες αρνήσειςαπό την πλευρά της ηγεσία του υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει πολύ εποικοδομητικήτην χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναφορικά με τιςαπεργίες, σημειώνει ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό μας.

Σε ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΣΕΥΠΙΚΑΠΕΙΡΑΙΑ, ζητά:

- Ο ΕΟΠΥΥ να παραμείνειπάροχος και αγοραστής με τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις.

- Διάλογο μόνο εν μέσωαπεργίας αυστηρά στο απεργιακό μας πλαίσιο, με συντονιστή τον ΠΙΣ και τηνσυμμετοχή της ΠΟΣΕΥΠ -ΕΟΠΥΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων».

Εξάλλου αύριο στις 11 το πρωί πραγματοποιείται κοινήσυνέντευξη τύπου ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΕΥΠΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ στα γραφείαΚάνιγγος 19, ενώ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ζητούν από τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρηθέση όσον αφορά τον σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

OnMed & newsbomb

Διαβάστε ακόμη:


Ο Άδωνις «εξέθεσε» τον πρωθυπουργό – Ελλιπής η ενημέρωση Σαμαρά

Προς παράταση της απεργίας αποφασίζουν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ

Μ. Βλασταράκος: Ο διάλογος θα αρχίσει χωρίς προαπαιτούμενα

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Άδωνι για τους χειρισμούς του

ΙΣΑ: Μεταρρύθμιση Υγείας χωρίς γιατρούς δε γίνεται

ΠΟΕΔΗΝ: «Χριστουγεννιάτικο» δέντρο με Άδωνι, χαρτονομίσματα και TEVA...