ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Το μέλλον είναι αβέβαιο, διαλύεται η Α'θμια

Αβεβαιότητα για το μέλλον των γιατρών, των διοικητικών και των υγειονομικών υπαλλήλων αλλά και για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ και της πρωτοβάθμαις φροντίδας υγείας, είναι η αίσθηση που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ  από τη συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Το μέλλον είναι αβέβαιο, διαλύεται η Α'θμια

Αβεβαιότητα για το μέλλον των γιατρών, των διοικητικών καιτων υγειονομικών υπαλλήλων αλλά και για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ και τηςπρωτοβάθμαις φροντίδας υγείας, είναι η αίσθηση που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ από τη συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα και τον Πρόεδροτου ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας ΟμοσπονδίαςΓιατρών ΕΟΠΥΥ, “το μόνο σίγουρο που αποκομίσαμε από τη συνάντηση είναι ότι όλοιόσοι εργάζονται στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (γιατροί, υγειονομικοί καιδιοικητικοί υπάλληλοι) θα μπουν σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα και οι Μονάδεςθα κλείσουν. Για το τι θα γίνει στη συνέχεια και ποιο θα είναι το μέλλον τηςΠΦΥ στη χώρα μας υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα!”.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι “ακόμακαι τώρα που το προσωπικό είναι στα πρόθυρα της διαθεσιμότητας, η προχειρότηταμε την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείαςείναι μνημειώδης. Ένας είναι ο στόχος τους, να δώσουν στην διαθεσιμότητα τουςαριθμούς που τους επιβάλλει η τρόϊκα και να διαλύσουν την Πρωτοβάθμια ΦροντίδαΥγείας παραχωρώντας την στους ιδιώτες”.

Η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλης της ναείναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.