ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: μην μας δυσφημείτε - οι γιατροί πληρώνονται κανονικά

Έχει ήδη πληρωθείπανελλαδικά το 93% των ιατρών για τις επισκέψεις του Αυγούστου και το 97% τωνιατρών για τις ιατρικές πράξεις του Ιουλίου, επισημαίνει ο ΕΟΠΥΥ σεανακοίνωσή του.
ΕΟΠΥΥ: μην μας δυσφημείτε - οι γιατροί πληρώνονται κανονικά

Οι ιατρικές πράξεις του Αυγούστου και οι επισκέψειςτου Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την διοίκηση τουΕΟΠΥΥ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η προσπάθεια που καταβάλλει οΟργανισμός για συχνότερες και τακτικότερες πληρωμές αντί να βρίσκει αποδοχή,δυσφημείτε και εντάσσεται σε παιχνίδια και πρακτικές εντυπωσιασμού.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχει ήδη πληρωθείπανελλαδικά το 93% των ιατρών για τις επισκέψεις του Αυγούστου και το 97% τωνιατρών για τις ιατρικές πράξεις του Ιουλίου, επισημαίνει ο ΕΟΠΥΥ στηνανακοίνωσή του και προσθέτει ακόμη:
«Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει την προσπάθειατου για την έγκαιρη καταβολή των πληρωμών στους παρόχους και τους προμηθευτέςτους. Από την άλλη πλευρά όμως οι εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των ιατρώνπου έχουν και την ευθύνη της διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ θα πρέπει να δείξουντην ίδια επιμέλεια για την μεταφορά των εισφορών του ΤΣΑΥ προς τον ΕΟΠΥΥ, ηοποία καθυστερεί επί μακρόν και ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ. Η συνέπεια δεν πρέπει να απαιτείται μόνο από τον ΕΟΠΥΥαλλά να υπηρετείται και από τους θεσμικούς εταίρους στο χώρο της υγείας. Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συντάκτες τωνεμπρηστικών ανακοινώσεων κατά του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν να πριονίζουν το κλαδίστο οποίο κάθονται».