ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Άδωνις: 8.500 γιατροί σε διαθεσιμότητα από την Παρασκευή

Με  ωμότητα και κυνικότητα ανακοίνωσε το τέλος των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή του συνέντευξη.
Άδωνις: 8.500 γιατροί σε διαθεσιμότητα από την Παρασκευή

Με ωμότητα και κυνικότητα ανακοίνωσε το τέλος των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή του συνέντευξη.


«Αμέσως μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία θα ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας και 8.500 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ τίθενται σε διαθεσιμότητα», είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι «όλοι θα πρέπει να επιλέξουν το δημόσιο ή το ιδιωτικό τομέα, και σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κάνει την αίτηση, για να ξέρουμε τα κενά που δημιουργούνται και να τα καλύψουμε άμεσα».


Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρασύρθηκαν από "θερμοκέφαλους" να κάνουν από το Νοέμβριο απεργία για να υποχωρήσει η κυβέρνηση. «Αυτά που κάνουμε δεν είναι δικά μας, ακολουθούμε τα πρότυπα του ΠΟΥ και άλλων χωρών. Θα θέλαμε να είναι μαζί μας οι γιατροί από την αρχή».


Το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μετά την ψήφισή του από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων την περασμένη εβδομάδα και τη δεύτερη ανάγνωση σήμερα, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.


Διαβάστε επίσης
«Κλείνει» για ένα μήνα ο ΕΟΠΥΥ, μόνο στο ΕΣΥ και τους ιδιώτες οι ασθενείς

Η τροπολογία για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ