ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Διορία 7 ημερών να επιλέξουν το ΕΣΥ ή το ιατρείο

Στο δίλημμα να επιλέξουν το ΕΣΥ ή το ιδιωτικό τους ιατρείο και να απαντήσουν μέσα σε 7 ημέρες θα βρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας,
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Διορία 7 ημερών να επιλέξουν το ΕΣΥ ή το ιατρείο

Στο δίλημμα να επιλέξουν το ΕΣΥ ή το ιδιωτικό τους ιατρείο και να απαντήσουν μέσα σε 7 ημέρες θα βρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται την Πέμπτη και από εκείνη την ημέρα ξεκινούν οι μεγάλες αλλαγές με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα και την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι να μεταφερθούν στο νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).


Στο νομοσχέδιο δεν έχει συμπεριληφθεί προς το παρόν και προφανώς δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί η πρόταση των ιατρικών συλλόγων, για μεταβατική περίοδο.
Ο υπουργός Υγείας δεν άφησε κανένα περιθώριο και τόνισε με έμφαση ότι «Δίνουμε στους γιατρούς μια εβδομάδα διορία να αποφασίσουν, ώστε να δούμε τα κενά στην πράξη και να τα καλύψουμε. Αν δώσουμε παράταση, όπως ζητάτε, θα παρατείνουμε τη διαθεσιμότητα του γιατρού του ΕΟΠΥΥ, η θέση του οποίου δεν θα αδειάζει όσο θα είναι σε διαθεσιμότητα, άρα δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ή συμβασιούχου».


Σχετικά με τις ανησυχίες των γιατρών, ότι με τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό, μπορεί να βρεθούν «από τον Πειραιά στην Αλεξανδρούπολη», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ο νέος σχεδιασμός θα γίνει μέσα σε 6 μήνες, και πως «η μέγιστη μετακίνηση που μπορεί να φοβάται κάποιος, είναι από τον ένα δήμο στο διπλανό του, καθώς στόχος του νέου συστήματος είναι να υπάρχει τουλάχιστον μία μονάδα πολυιατρείου ή πολυδύναμου σε κάθε δήμο – και στους μεγάλους δήμους μπορεί να υπάρχει και πάνω από ένα».


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης απέσυρε το άρθρο 37 που αφορούσε την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών.

Διαβάστε επίσης:


Μικρές αλλαγές - χατήρια στο ΠΑΣΟΚ από τον Άδωνι στο ν/σ

Το νομοσχέδιο της σύγκρουσης και ο προβληματισμός των γιατρών της ΝΔ


«Μπλόκο» στη δημόσια υγεία από την πολιτική Γεωργιάδη


Α. Γεωργιάδης: Ήξερα ότι τα μνημόνια είναι καταστροφή


Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου


ΠΙΣ προς γιατρούς: Αγνοήστε το πλαφόν συνταγογράφησης

Προϋπολογισμός – μαχαιριά στην Υγεία

Απειλές και θράσος ΕΟΠΥΥ:’Η rebate ή κόβουμε συντάξεις !