ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Άδωνις προς ΠΑΣΟΚ: Έτοιμες οι πράξεις διαθεσιμότητας και οι υπ. αποφάσεις

Τη διαδιακασία εφαρμογής του νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Άδωνις προς ΠΑΣΟΚ: Έτοιμες οι πράξεις διαθεσιμότητας και οι υπ. αποφάσεις

Τη διαδιακασία εφαρμογής του νόμου για την πρωτοβάθμιαφροντίδα υγείας, και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ανέλυσε σήμερα ουπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές τουΠΑΣΟΚ.

Οι υπουργικές αποφάσεις θα είναι έτοιμες στις αρχές τηςερχόμενης εβδοάδας, οπότε θα παρουσιαστούν και στην Επιτροπή ΚοινωνικώνΥποθέσεων της Βουλής, αφού προηγουμένως ενημερωθει γι αυτές και η Κ. Ο. τηςΝέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τηδιαδικασία σφραγίσματος του ΕΟΠΥΥ και τη διαδικασία διαθεσιμότητας των γιατρώνκαι των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ.

«Ήδη από σήμερα, είπε ο κ. Α. Γεωργιάδης, έχουν δοθεί καιόλες οι διαπιστωτικές πράξεις και μετρά η προθεσμία των επτά ημερών για ναδηλώσουν οι γιατροί αν θέλουν να έρθουν μαζί μας στο δημόσιο σύστημα ή όχι».

Από την πλευρά του ο καθηγητής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δ.Κρεμαστινός δήλωσε ότι “εκείνο που συζητήθηκε με τον υπουργό Υγείας, είναι ναγίνει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή του νόμου, ούτως ώστε να πάψει ηταλαιπωρία των πολιτών, αυτό είναι το βασικό. Ότι δηλαδή, με την εφαρμογή τουνόμου θα πρέπει οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα. Αυτό θα γίνει με τηνταχύτερη εφαρμογή του νόμου. Το δεύτερο που συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, γιατίθα επακολουθήσει γραπτή ανακοίνωση, είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρωςκατά γράμμα ο νόμος, ότι ουδείς γιατρός θα απολυθεί. Με απλά λόγια, όσοι γιατροί δεν επιθυμούν ναενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα κάνουν συμβάσειςπροσωπικές με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι και οι γιατροί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι,γιατί χωρίς ευχαριστημένους γιατρούς δεν υπάρχει κανένα σύστημα υγείας, αλλάκαι οι πολίτες περισσότερο ευχαριστημένοι όταν εξυπηρετούνται καλύτερα. Και όλααυτά βεβαίως θα τα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε να μην μείνουν στα λόγια αλλάνα υλοποιηθούν στην πράξη”.