ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο Άδωνις διαλύει (;) τον ΕΟΠΥΥ: Θα χορηγεί ακριβά νοσοκομειακά φάρμακα

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε... νέες περιπέτειες. Απίστευτες και προκλητικές... Με εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς όλα τα φαρμακεία του Οργανισμού, έγγραφο το οποίο υπεγράφη στις 28 Απριλίου 2014, εντέλλονται οι προϊστάμενοι των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα να εκτελούν όλες ανεξαιρέτως τις συνταγές για πολύ ακριβά φάρμακα αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, και μάλιστα η εντολή αυτή έχει χρονικό διάρκεια μέχρι τις... 16 Μαϊου 2014, δηλαδή μέχρι δύο ημέρες πριν από τις εκλογές!

Ο Άδωνις διαλύει (;) τον ΕΟΠΥΥ: Θα χορηγεί ακριβά νοσοκομειακά φάρμακα

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε... νέες περιπέτειες. Απίστευτες και προκλητικές...

Με εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς όλα τα φαρμακεία του Οργανισμού, έγγραφο το οποίο υπεγράφη στις 28 Απριλίου 2014, εντέλλονται οι προϊστάμενοι των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα να εκτελούν όλες ανεξαιρέτως τις συνταγές για πολύ ακριβά φάρμακα αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, και μάλιστα η εντολή αυτή έχει χρονικό διάρκεια μέχρι τις... 16 Μαϊου 2014, δηλαδή μέχρι δύο ημέρες πριν από τις εκλογές!

Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία του Οργανισμού, ακόμη και για τα πολύ ακριβά φάρμακα αποκλειστικής νοσοκομειακής χρήσης, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως αποκαλύπτει το ygeia360, παίζει κορόνα – γράμματα την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού, και μάλιστα σε μία στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάνει με ιδιαίτερη έμφαση λόγο για υπέρβαση της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για τον περασμένο Απρίλιο και έχει δώσει εντολή στην διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) να εξαιρέσει πάραυτα της θετικής λίστας άλλα 350 περίπου φαρμακευτικά σκευάσματα, προκειμένου αυτά να ενταχθούν στα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) και να πάψουν να αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία...

Πηγή: hellasforce.com

Διαβάστε επίσης:

Πλαφόν - επισχέσεις: έχει θράσος ο υπουργός λένε οι γιατροί