ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: Ζητά κατάργηση του clawback για το 2015 και πλαφόν ανά πάροχο

Την κατάργηση του clawback για το 2015, την εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων της 18ης Αυγούστου και την άμεση ανακοίνωση του πλαφόν ανά πάροχο ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος και οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΙΠΥ Θ. Χατζηπαναγιώτου και της ΠΟΣΚΕ Φ. Πατσουράκου.

ΠΙΣ: Ζητά κατάργηση του clawback για το 2015 και πλαφόν ανά πάροχο

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Ιατρείων και Εργαστηρίων, ζητήθηκε από τον υπουργό η εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων της 18ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄2247 και ΦΕΚ Β΄2243) και η άμεση ανακοίνωση του πλαφόν για κάθε πάροχο, στην κατεύθυνση της αύξησης του προϋπολογισμού, ώστε να αρθούν αδικίες που αφορούν στο rebate αλλά και σε άλλες ρυθμίσεις.

Περαιτέρω, ζητήθηκε ως κοινό αίτημα των παρόχων η κατάργηση του clawback για το 2015, έχοντας υπ΄όψιν πως αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ εντός του Νοεμβρίου, για την εφαρμογή του μέτρου για το 2014.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η εφαρμογή των Διαγνωστικών πρωτοκόλλων μέσα από την προωθούμενη αναβάθμιση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους ασθενείς, θα ανακόψουν τα οριζόντια μέτρα.

Όσον αφορά στο θέμα της διαβούλευσης νομοθετήματος για τις Ιατρικές Εταιρείες, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως δεν θα το προωθήσει, μετά και την ενημέρωση από τους συμμετέχοντες, πως το θέμα συγκεντρώνει πολλές διαφωνίες από τους περισσότερους φορείς.

Διαβάστε επίσης:

ΠΙΣ: Να επισπευθεί η εφαρμογή των αποφάσεων για πλαφόν, rebate, κατευθυντήριες οδηγίες