ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Κοντός: Στόχος μας δεν είναι η ανάδειξη της παραβατικότητας, αλλά μία νέα πραγματικότητα

Στόχος της συνέντευξης τύπου της Δευτέρας, δεν ήταν η ανάδειξη της παραβατικότητας από την πλευρά των γιατρών, αλλά μίας νέας πραγματικότητας, που είναι ο ηλεκτρονικός ασφαλιστικός φάκελος υγείας.

Κοντός: Στόχος μας δεν είναι η ανάδειξη της παραβατικότητας, αλλά μία νέα πραγματικότητα

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας, ότι κάποιοι λίγοι γιατροί υπερσυνταγογραφούν, εξαιτίας της απουσίας των κατάλληλων μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ και να προσπορίζονται αγαθά οι ίδιοι.

Με την δημιουργία του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φάκελου υγείας, όταν θα υπάρχει υπέρβαση, θα χτυπάει ένα καμπανάκι, ένα alarm, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός, και με αυτόν τον τρόπο θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε τι έχει συνταγογραφηθεί. Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ήταν πολύ προσεκτικός όταν αναφερόταν στους γιατρούς, επαναλαμβάνοντας συχνά ότι στόχος μας δεν είναι η στοχοποίηση του ιατρικού σώματος και της παραβατικότητας.

Αναφορικά με τον ασφαλιστικό φάκελο υγείας, ο κ. Κοντός επεσήμανε ότι θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι γιατροί και πρόσβαση σε αυτόν, θα έχουν τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ που θα παρακολουθούν την κίνηση. Σε λίγες εβδομάδες, πρόσβαση θα μπορούν να έχουν και οι ασθενείς στον προσωπικό τους φάκελο. Σταδιακά στον φάκελο του ασθενούς (όχι όμως του κάθε ασθενούς αλλά του δικού τους) θα έχουν πρόσβαση και οι γιατροί που θα γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με το τι φάρμακα λαμβάνει, ή τι εξετάσεις έχει πραγματοποιήσει. Αφού ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες, εν ευθέτω χρόνω, θα δημιουργηθεί και η ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διευκρίνισε ακόμη, ότι όλες αυτές οι ηλεκτρονικές δράσεις, θα υλοποιούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπως λειτουργεί το taxis, με αποτέλεσμα να προστατεύονται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας για έλεγχο της παραβατικότητας

Σχέδιο πάταξης της διαφθοράς: Οι έλεγχοι, οι ισόβιες ποινές & ο φόβος για την επόμενη ημέρα