ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Ζητά άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ

ΙΣΑ: Ζητά άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ

Την άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ μέχρι τη σύναψη των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ, ζητά ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της επιστολής, «έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση για το ζήτημα της ανανέωσης των εξάμηνων συμβάσεων των ιατρών των πρώην ΙΚΑ, για τις οποίες αν και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθούν με νομοθετική ρύθμιση μέχρι την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, ήτοι έως το τέλος του έτους, δεν έχει υπάρξει μέχρι σχετική εξέλιξη».

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, επισημαίνει ο ΙΣΑ, είναι να επικοινωνούν καθημερινά τα μέλη με την Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος , ώστε να ενημερώσουν σχετικά και τους ασθενείς τους.

«Γίνεται λοιπόν σαφές ότι πρέπει να προωθήσετε την άμεση παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, έως την σύναψη των νέων με τον ΕΟΠΥΥ, για να μην υπάρξει περαιτέρω ταλαιπωρία ιατρών και ασθενών, όπως ακριβώς μας ενημερώσατε στις επανειλημμένες επικοινωνίες που είχαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, καταλήγει ο ΙΣΑ, ζητώντας άμεση ενημέρωση επί του θέματος.

 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen