ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Σε επισχέσεις από την Τετάρτη και οι Κλινικές, με σύνθημα «Ο ΕΟΠΥΥ αφανίζει έναν ολόκληρο κλάδο»

Στην καταστροφή οδηγούν έναν ολόκληρο κλάδο, συμπαρασύροντας 25.000 εργαζομένους, χιλιάδες συνεργάτες Ιατρούς, προμηθευτές και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, απλά και μόνο με τη δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, η οποία σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε την ΕΠΙΣΧΕΣΗ προσφοράς ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ προς τους ασφαλισμένους  από την ερχόμενη Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου επ' αόριστον, διεκδικώντας την πλήρη εξόφληση ΟΛΩΝ των ληξιπρόθεσμων χρεών του Οργανισμού.

Σε επισχέσεις από την Τετάρτη και οι Κλινικές, με σύνθημα «Ο ΕΟΠΥΥ αφανίζει έναν ολόκληρο κλάδο»

Με μια ανακοίνωση ιδιαίτερα αιχμηρή, στην οποία κάνει λόγο για το γεγονός ότι οι ιδιώτες πάροχοι είναι χρυσοί χορηγοί του εθνικού πλεονάσματος, ότι η υπομονή του κλάδου έχει εξαντληθεί και ότι η κατάρρευση του Ιδιωτικού τομέα της υγείας έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο οι οποίοι θα αναζητηθούν, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, προχωρά από την Τετάρτη σε επίσχεση, στοχοποιώντας ξεκάθαρα τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος, όπως αναφέρει, είναι υποχρηματοδοτούμενος, χρωστά ληξιπρόθεσμα ετών, αφανίζει τον κλάδο με ληστρικά χαράτσια clawback και rebate και καταθέτει συμβάσεις προς υπογραφή αποικιοκρατικού χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι στον χορό των επισχέσεων μπήκαν από την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και οι μεγάλες Κλινικές (28) οι οποίες ανήκουν στην δύναμη του ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών), ενώ τα Ιατρικά Διαγνωστικά αναβάλλουν για μία εβδομάδα τις επισχέσεις, δηλώνοντας πως στο διάστημα αυτό θα συνεργαστούν με τους υπόλοιπους παρόχους σε ένα κοινό μέτωπο.

Αναλυτικά τα ποσά που διεκδικεί η ΠΕΙΚ αφορούν:

• νοσηλείες που πραγματοποιήθηκαν από το 2006 έως το 2011, από τα ταμεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που συνέστησαν, ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου,
• αλλά και των χρεών που δημιούργησε ο ίδιος ο Οργανισμός, κατά την τριετή λειτουργία του, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, χρέη που αφορούν τις εκκαθαρίσεις όλου του 2012, οκτώ μηνών του 2013, το 100% των υποβληθέντων δαπανών για τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2013 και φυσικά τις εκκαθαρίσεις των μηνών Ιανουαρίου έως και Μαρτίου 2014 καθώς και ολόκληρες τις υποβολές για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο 2014.

Όλες αυτές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που η Κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να αποπληρώσει, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, εφαρμόζοντας τα αυταρχικά, αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά και ληστρικά μέτρα των Rebate and Clawback καθώς και τη νέα παγκόσμια ανακάλυψη του αλγόριθμου για την καθιέρωση πλαφόν ανά πάροχο, που είναι απόλυτα διαβλητός και διεκδικεί την κατοχύρωση πατέντας, μας οδηγούν, ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ στην καταστροφή, συμπαρασύροντας 25.000 εργαζομένους, χιλιάδες συνεργάτες Ιατρούς, προμηθευτές και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, απλώς και μόνο με τη δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΕΙΚ:

«Η υποχρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με 835 εκατ. ευρώ συνολικά για την Ιδιωτική υγεία (Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Ψυχιατρικές Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστηριακούς Ιατρούς καθώς και τα Ιδρύματα της Εκκλησίας), σε σύνολο προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ύψους 6,5 δις ευρώ, όταν ο Δημόσιος τομέας κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 8 δις ευρώ, υποδηλώνει τη σκόπιμη επιδίωξη της Κυβέρνησης για αφανισμό του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο στραγγαλισμό του.

Δεν μπορεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να έχει την απαίτηση να προσφέρουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του όλο το χρόνο και αυτός να πληρώνει μόνο το 50% των υποβαλλόμενων δαπανών, βάσει της υφιστάμενης σύμβασης και του Κρατικού τιμολογίου, και επιπλέον να λασπολογεί σε βάρος μας και να ομιλεί για καταστρατήγηση της σύμβασης από την πλευρά μας, όταν πρώτα αυτός δεν τηρεί ούτε ένα άρθρο από αυτήν.

Η αναφορά στο Δελτίο Τύπου για προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των ασθενών είναι αποδοχή της δικιάς μας θέσης αλλά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και όχι στην ουσία.

Ζητάμε ξεκάθαρα την πληρωμή μας για όσες υπηρεσίες έχουμε υποχρεωτικά και αποδεδειγμένα προσφέρει έως σήμερα και όσες θα υποχρεωθούμε να προσφέρουμε στο μέλλον. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την νέα Σύμβαση που προσπαθεί η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να μας επιβάλλει, διότι είναι αποικιοκρατικού τύπου και αναφέρεται μάλλον σε συνεργασία σκλάβων παρά παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Όσο για τις απειλές τους, τους γνωρίζουμε ότι δυναμώνουν τον αγώνα μας. Ας μη χάνουν την ψυχραιμία τους. Ας χρηματοδοτήσουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα αναγκαία κεφάλαια για αξιοπρεπή περίθαλψη και ας διαπραγματευθούν ισότιμα, με διάθεση συνεργασίας και όχι εξευτελισμού, διότι ο πανικός δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος. Η κατάρρευση του Ιδιωτικού τομέα της υγείας έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο οι οποίοι θα αναζητηθούν. Εμείς, οι Χρυσοί χορηγοί του Εθνικού πλεονάσματος, εμείς που συμβάλαμε στη διάθεση του Κοινωνικού μερίσματος για λίγα σταυρουδάκια, δεν θα πέσουμε αμαχητί.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Πληρώστε μας και πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Λεφτά για την Υγεία δεν υπάρχουν ή δεν θέλετε να διαθέσετε; Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους».

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών είναι η Δευτεροβάθμια Ομοσπονδία του κλάδου που εκπροσωπεί τις 133 από τις 161 λειτουργούσες σήμερα Ιδιωτικές Κλινικές (Γενικές, Ειδικές, Νευροψυχιατρικές) που λειτουργούν σε όλη την χώρα και προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας, προσφέροντας το αγαθό της υγείας στις τοπικές κοινωνίες, σε όλους τους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα της οικονομικής τους θέσης, απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες Ιδιώτες Ιατρούς, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Τα Διαγνωστικά αναστέλλουν για μία εβδομάδα τις επισχέσεις προς τον ΕΟΠΥΥ