ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ: Πλήρη εξομοίωση με τους γιατρούς του ΕΣΥ

Σειρά αιτημάτων, όπως πλήρη εξομοίωση με τους γιατρούς του ΕΣΥ, πλήρη σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων, άμεση κατάργηση του εξουθενωτικού 8ωρου χρόνου εργασίας και ισότιμη συμμετοχή στις επιτροπές ΚΕΠΑ, ζήτησε ο Σύλλογος Υγειονομικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής) κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε την Κυριακή. 

ΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ: Πλήρη εξομοίωση με τους γιατρούς του ΕΣΥ

Ο Σύλλογος Υγειονομικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής), διατράνωσε το ενωτικό του πνεύμα, προκειμένου να μην αλλοιωθεί και να μην αφανιστεί ό,τι έχει απομείνει από το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε την Κυριακή, καθώς όπως αναφέρει, «η κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν θα ωφελήσει παρά μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Η μαζικότατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής ανέδειξε την ενότητα και τη συνέχιση του αγώνα μας, όπως αναφέρει ο Σύλλογος.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και απαιτεί :

- Την επίσπευση της μεταφοράς-διορισμού σε θέση ΕΣΥ των γιατρών-οδοντιάτρων. Απαραίτητα να ψηφιστεί άμεσα τροπολογία αλλαγής των κριτηρίων ένταξης σε βαθμό ΕΣΥ. Η αξιολόγηση, με βάση το Νόμο 4238 άρθρο 25, αδικεί τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ.
- Ζητάμε την πλήρη εξομοίωση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ. Επίσης η κυβέρνηση να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του 2015 ώστε οι εντασσόμενοι να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και να πληρώνονται ως γιατροί του ΕΣΥ. Στον προϋπολογισμό του 2015 δεν προβλέπεται η αντίστοιχη δαπάνη για τους γιατρούς που εντάσσονται σε θέση ΕΣΥ.
- Τον πλήρη σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.
- Την άμεση κατάργηση του εξουθενωτικού για την άσκηση ιατρικού επαγγέλματος, 8ωρου χρόνου εργασίας.
- Την άμεση χορήγηση των υπερωριών 2012 και 2013 από τον ΕΟΠΥΥ. Την οικονομική διεκδίκηση όλων των οφειλομένων πέραν των υπερωριών.
- Την άμεση ανανέωση, χωρίς χρονοτριβή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των απολυμένων συναδέλφων μας.
- Ισότιμη συμμετοχή στις επιτροπές ΚΕΠΑ, όλων των συναδέλφων που επιθυμούν, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ καταρρέουν από υποστελέχωση....δημόσια παραδοχή από τον κ. Γρηγοράκο