ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Επιμένει ο κ. Οδ. Βουδούρης να μην θέλει την «ηλεκτρική» καρέκλα

Απίθανο είναι να κλειδώσει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναμένει οι κενές θέσεις των Οργανισμών Υγείας να πληρωθούν, μετά το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθούν οι Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης.

ΕΟΠΥΥ: Επιμένει ο κ. Οδ. Βουδούρης να μην θέλει την «ηλεκτρική» καρέκλα

Η ονοματολογία των τελευταίων ημερών γύρω από τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ περιστρέφεται σταθερά σε ένα όνομα, σε αυτό του Μεσσήνιου χειρουργού κ. Οδυσσέα Βουδούρη, ωστόσο προς ώρας, ο ίδιος δεν έχει δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Επιπλέον, όπως έχει τονίσει τουλάχιστον τρεις φορές στο on Med ο κ. Βουδούρης, δεν επιθυμεί να τεθεί επικεφαλής του Οργανισμού, παρά το γεγονός, ότι πρόκειται για μία τιμητική πρόταση όπως σχολιάζει.

Η άρνησή του αυτή, εστιάζεται στο γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν ασχολείται πλέον με θέματα δημόσιας υγείας, ή πρόνοιας, ή περίθαλψης και ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ είναι καθαρά τεχνοκρατικός και ασφαλιστικός. Εάν ήταν αλλιώς τα πράγματα, τότε πολύ πιθανόν να είχε ενδιαφέρον για τον κ. Βουδούρη, να ασχοληθεί μαζί του, όπως αφήνει να εννοηθεί το περιβάλλον του.

Και είναι πράγματι γεγονός, ότι όποιος καθίσει σήμερα στην ηλεκτρική καρέκλα του ΕΟΠΥΥ θα έχει μεγάλο αγώνα δρόμου μπροστά του, αφού ο Οργανισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τεράστιο έλλειμμα ύψους 900 εκατ. ευρώ και ο επικεφαλής του θα πρέπει να είναι ταχυδακτυλουργός, για να καταφέρει να τιθασεύσει το οικονομικό του πρόβλημα, χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Εν τω μεταξύ ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε πρόσφατα στην ανάγκη να υπάρξουν πιστώσεις για το μέλλον του Οργανισμού. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δομηθεί ο ΕΟΠΥΥ με υπηρεσίες, λειτουργίες και δράσεις που να απαντούν στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες ενός σύγχρονου κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει να του εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις».

Διαβάστε ακόμη:

ΕΟΠΥΥ: Αντιμέτωπος με το τεράστιο έλλειμμα ο νέος πρόεδρος

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ έλλειμμα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ

Οδ. Βουδούρης: Είμαι ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή - Δεν μου έχει προταθεί κάποια θέση