ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Καταρρέει η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση - Γιατροί και ασθενείς στα κάγκελα

Την «πολυβραβευμένη υπηρεσία της Ηλεκτρονικής Στιγμιογράφησης- Συνταγογράφησης» η οποία βρίσκεται σχεδόν υπό κατάρρευση στηλιτεύουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καθώς χθες Δευτέρα, για μια ακόμα φορά οι γιατροί και οι ασφαλισμένοι ανά την επικράτεια, έγιναν μάρτυρες σκηνών τρέλας, όπως αναφέρει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Καταρρέει η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση - Γιατροί και ασθενείς στα κάγκελα

Η πολυβραβευμένη υπηρεσία της Ηλεκτρονικής Στιγμιογράφησης βρίσκεται υπό κατάρρευση, με αποτέλεσμα τη αδυναμία των ιατρείων να λειτουργήσουν σωστά, ραντεβού να ακυρώνονται και ασφαλισμένοι να καταγράφουν δρομολόγια, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και συνεχίζει:

«Όλα αυτά μετά και από την εμπνευσμένη απόφαση να υπάρχει ως προαπαιτούμενο για την καταγραφή ενός παραπεμπτικού εξετάσεων, η παρουσία διάγνωσης στον καθορισμό της αιτιολογίας μιας εξέτασης. Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι οι εξετάσεις συνταγογραφούνται για να μπορέσει ο επιστήμονας να θέσει διάγνωση, αλλά η ΗΔΙΚΑ την ζητάει εκ των πρότερων! Δυστυχώς καμιά διαβούλευση και συνεννόηση με τους ιατρούς δεν υπήρξε πριν την επιβολή αυτού του μέτρου- που είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση του περιορισμού της υπερσυνταγογράφησης, αλλά με τον πλέον πρόχειρο τρόπο και με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων.

Στο μεταξύ, κι ενώ όλα βαίνουν καλώς για τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας, οι συμβεβλημένοι ιατροί υπολείπονται των πληρωμών τους για τον Απρίλιο, ενώ αρκετός αριθμός τους δεν έχει πληρωθεί ούτε για τον Μάρτιο και ενώ έχει ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμος ο μήνας Μάιος. Όσο κι αν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μιλάει για ενταλματοποιήσεις, δυστυχώς (για τους ιατρούς) πληρωμές δεν γίνονται στην πράξη».

Η Ένωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, θέτει προ των ευθυνών τους τόσο την διοίκηση της ΗΔΙΚΑ όσο και αυτήν του εντολέα της (ΕΟΠΥΥ) για την αποφυγή τέτοιων κωμικοτραγικών καταστάσεων, διότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που ταλαιπωρούνται και όχι με αριθμούς και ποσοστά.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Απαράδεκτη η αιφνίδια αλλαγή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Ένας παραμελημένος καρκινοπαθής, ταλαιπωρείται και κοστίζει περισσότερο στο σύστημα - Έρχονται 225 νέα φάρμακα