ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Παπακώστα: Μειωμένη η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ κατά 38,1% - Όχι στις κορώνες

«Στον χώρο της Υγείας δεν χωρούν οι κορώνες», τονίζει η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργείου Υγείας περί πλεονάσματος στα δημόσια νοσοκομεία και χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Παπακώστα: Μειωμένη η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ κατά 38,1% - Όχι στις κορώνες

Αναλυτικά, η δήλωση της κυρία Παπακώστα έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα λέγονται πολλά, αλλά στον χώρο της Υγείας δεν χωρούν οι εντυπώσεις ή κορώνες από καμμία πλευρά.

Σχετικά με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τονίζω ότι: Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα οικονομικά, πρέπει να απεικονίζεται στον προϋπολογισμό ή στην αναμόρφωσή του. Το ίδιο ισχύει για τα νομικά πρόσωπα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς και για τον ΕΟΠΥΥ.

Σε ότι αφορά στην υπερβολή περί «ισχυρής χρηματοδότησης», αυτή οφείλεται στην αύξηση της εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη που έφτασε στο 6% και παρακρατείται ακόμη και από τις κύριες συντάξεις ατόμων με αναπηρία.

Πρέπει να διασφαλιστεί, πως η εισφορά αυτή θα καλύψει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ, καθώς σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό η κρατική επιχορήγηση του Οργανισμού το 2017 μειώνεται κατά 38,1%. Διαφορετικά, η αύξηση της εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη δεν θα έχει τις ευεργετικές συνέπειες που επικαλείται η Κυβέρνηση. Οφείλουμε όλοι να είμαστε ξεκάθαροι και να παρουσιάζουμε την πραγματικότητα.»