ΦΑΡΜΑΚO

Λουράντος: σύγχυση στην είσπραξη του 1 ευρώ ανά συνταγή

Ερωτηματικά για το πως θα εφαρμοστεί το μέτρο είσπραξης του ενός ευρώ ανά συνταγή, δημιουργεί στους φαρμακοποιούς το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από τις 2 Ιανουαρίου.
Λουράντος: σύγχυση στην είσπραξη του 1 ευρώ ανά συνταγή

Φουριόζος μπαίνει ο Ιανουάριοςγια τους ασφαλισμένους και μάλιστα με χαράτσια τα οποία θα κληθούν να πληρώσουνάμεσα οι πολίτες.

Από την μία πλευρά, είναι τοεισιτήριο των 25 ευρώ το οποίο θα πρέπει να καταβάλλουν οι πολίτες για τηννοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία και από την άλλη, το ένα ευρώ το οποίο θαπαρακρατείται για κάθε συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Η είσπραξη του ενός ευρώωστόσο, δημιουργεί σύγχυση στον φαρμακευτικό κόσμο, και όπως ενημερώνει σχετικάο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντος «αναμένεται ναεπικρατήσει χάος στην εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου. Και αυτό, διότι παραμένει άγνωστο - μέχρι αυτή τη στιγμή - τοπώς θα γίνεται αυτή η είσπραξη, αν θα εκπίπτει και πώς φορολογικά, αν θαπεριλαμβάνει ή όχι ΦΠΑ κλπ.»

Ο κ. Λουράντος τονίζει ότι υπάρχουνπάμπολλα οικονομικά ερωτηματικά, στα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει άμεσααπαντήσεις.