ΦΑΡΜΑΚO

Bennett: συνεπής στην καταβολή του rebate

Απόλυτασυνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι όλων των αρμόδιων φορέων, έχοντας καταβάλειστο ακέραιο τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από τις έκτακτες εισφορές rebate για τα έτη 2011, 2012 και 2013, είναιη φαρμακευτική εταιρεία Bennett Φαρμακευτική ΑΕ
Bennett: συνεπής στην καταβολή του rebate

Απόλυτασυνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι όλων των αρμόδιων φορέων, έχοντας καταβάλειστο ακέραιο τα οφειλόμενα ποσά που προκύπτουν από τις έκτακτες εισφορές rebate για τα έτη 2011, 2012 και 2013, είναιη φαρμακευτική εταιρεία Bennett Φαρμακευτική ΑΕ.

Αυτό τονίζει η διοίκηση της εταιρείας,με αφορμή την πρόθεση του υπουργού Υγείας κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη να βγάλει εκτόςθετικής λίστας περίπου 1.100 φάρμακα, επειδή οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις πουτα παράγουν, δεν έχουν καταβάλλει το rebate.

Όπως αναφέρει στην δήλωσή της η εταιρεία: «Θεωρούμεπως η ΒΕΝΝΕΤΤ συμπεριελήφθη στο άρθρο με τίτλο «Κόβονται 1.000 φάρμακα από την λίστα με τα σκευάσματα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ επειδή οι εταιρείες χρωστάνε» εκπαραδρομής, αφού όλα τα παραστατικά πληρωμών έχουν κοινοποιηθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Θέτουμε στη διάθεση των ενδιαφερόμενων όλα τασχετικά στοιχεία και συνεχίζουμε το δύσκολο έργο με βασικό γνώμονα την στήριξητων εργαζομένων μας και την παροχή καλύτερης υγείας μέσω ελληνικού, ποιοτικούφαρμάκου. Περαιτέρω συνέχιση της διάδοσης της εν λόγω ψευδούς είδησης για τηνεταιρεία μας, θα μας οδηγήσει στην δυσάρεστη θέση να λάβουμε όλα τα μέτρα πουμας παρέχει ο νόμος για να προστατεύσουμε την φήμη μας».

Είναι γεγονός, ότι το υπουργείο Υγείας και προσωπικάο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με την πρόθεσή του αυτή, προχωρά δυστυχώς ένα βήμα παραπέρα στην «τιμωρητική» τουπολιτική σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων, αλλά και της ελληνικήςφαρμακοβιομηχανίας, απειλώντας να βγάλει από τη θετική λίστα, δηλαδή από τονκατάλογο με τα σκευάσματα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, περισσότερα από 1.000φάρμακα.

Το ζήτημα, που αναμένεται να βάλει νέα εμπόδια στην πρόσβαση τωνασθενών σε αναγκαία φάρμακα προέκυψε καθώς 67 φαρμακευτικέςεπιχειρήσεις –στη μεγάλη πλειοψηφία τους ελληνικές- δεν έχουν καταβάλει το rebate.Πρόκειται για εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις των εταιρειών προς τον ΕΟΠΥΥ, που ανέρχονται σε 7,8 εκατ. ευρώ καιαφορούν στη διετία 2011 και 2012, καθώς και το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Το rebate είναι ένα από τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα μέσω του μνημονίου και νομοθετήθηκεαπό την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τον πολυδιαφημισμένο εξορθολογισμό τηςφαρμακευτικής δαπάνης. Βάσει του νόμου 4052/2012 οι φαρμακευτικές εταιρίεςυποχρεώθηκαν να πληρώσουν αναδρομικά για το 2011 ένα ειδικό τέλος, για ναενταχθούν τα φάρμακά τους στη θετική λίστα του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα,από 1-1-2012 υποχρεούνται σε πρόσθετη κλιμακούμενη επιστροφή rebate από 2% -8%,ανάλογα με τον συνολικό όγκο πωλήσεων του κάθε φαρμακευτικού προϊόντος ανάτρίμηνο.


Διαβάστε επίσης:

Το 40% των Ελλήνων κόβει από το φαγητό, για να αγοράσει φάρμακα



ΕΛΣΤΑΤ: Καθοριστική η συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας στην οικονο

Αντίθετοι οι ασφαλισμένοι στο «χαράτσι» του 1 ευρώ ανά συνταγή

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων στις 20 Ιανουαρίου

Το 2014 ακόμα περισσότερα φθηνά γενόσημα στα νοσοκομεία

Μειώνονται τα έσοδα των φαρμακευτικών επιχειρήσεων

Σοκ και δέος: Φάρμακα τέλος!