ΦΑΡΜΑΚO

Ανακάλυψαν το φάρμακο που καταπολεμά όλες τις μορφές καρκίνου;

Ερευνητές των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και του Κέμπριτζ υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν ένα φάρμακο το οποίο θα μπορεί να καταπολεμά όλες τις μορφές καρκίνου, ενώ παράλληλα θα ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας, ώστε να προλαμβάνεται η υποτροπή της νόσου.

Ανακάλυψαν το φάρμακο που καταπολεμά όλες τις μορφές καρκίνου;

Όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature» οι Βρετανοί ερευνητές που χρηματοδοτήθηκαν από την Cancer Research UK, το Συμβούλιο Βιοτεχνολογικής Έρευνας και Βιολογικών Επιστημών και το Wellcome Trust, ανακάλυψαν ότι οι δ-αναστολείς, που χρησιμοποιούνται ήδη στη θεραπεία της λευχαιμίας, είναι αποτελεσματικοί και για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, του παγκρέατος, του δέρματος και του μαστού, και ίσως και πολλών άλλων.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, το όφελος για τον οργανισμό από τη χορήγηση του φαρμάκου είναι διπλά, καθώς μόλις μάθει να καταπολεμά τον καρκίνο οικοδομώντας ανοσία, ο καρκίνος δεν μπορεί να επανεμφανιστεί, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει σήμερα με την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

Μέχρι σήμερα οι δ-αναστολείς χορηγήθηκαν με επιτυχία σε ποντίκια, ωστόσο οι ερευνητές δηλώνουν βέβαιοι ότι είναι αποτελεσματικοί και στους ανθρώπους.

«Οι δ-αναστολείς βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τον καρκίνο. Και αυτό συμβαίνει με όλες τις μορφές του», εξηγεί ο καθηγητής Μπάρτ Βανχεσεμπροκ, του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που πρώτος ανακάλυψε το ένζυμο p100delta το 1997.

«Σίγουρα θα είναι λειτουργική η θεραπεία και στους ανθρώπους και σε περίπτωση που ο καρκίνος επανεμφανιστεί, θα είναι μικρότερος, αλλά οπωσδήποτε οι δ-αναστολείς θα είναι επιβοηθητικοί μετά από χειρουργική εκτομή του καρκινικού όγκου», συμπληρώνει.

Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.