ΦΑΡΜΑΚO

Νέου τύπου εισπνεόμενη ινσουλίνη θα διευκολύνει τους διαβητικούς

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ένα νέο φάρμακο για τον διαβήτη που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους διαβητικούς να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Νέου τύπου εισπνεόμενη ινσουλίνη θα διευκολύνει τους διαβητικούς

Το νέο φάρμακο ονομάζεται AFREZZA και πρόκειται για μια πούδρα/σκόνη ινσουλίνης που είναι εισπνεόμενη και λαμβάνεται πριν από την κατανάλωση ενός γεύματος.

Το AFREZZA παρέχει μια ταχείας δράσης μορφή ινσουλίνης και προορίζεται για ενήλικες με διαβήτη τύπου 2, την πιο κοινή μορφή της νόσου. Αν και το φάρμακο ήταν τρία χρόνια στην αναμονή για λάβει την επίσημη έγκριση, τελικά αυτή ήρθε την περασμένη Παρασκευή.

Για να δοκιμαστεί το φάρμακο, ο FDA μελέτησε την αποτελεσματικότητά του σε ένα σύνολο 3.017 συμμετεχόντων, εκ των οποίων οι 1.991 είχαν διαβήτη τύπου 2.

Επί του παρόντος, οι περισσότεροι ασθενείς με διαβήτη χρησιμοποιούν ενέσεις ινσουλίνης, αλλά αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και μιάμιση ώρα για να αρχίσει να επιδράει στον οργανισμό. Η εισπνεόμενη ινσουλίνη μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα σε 12 με 15 λεπτά.

Ωστόσο, ο FDA επισημαίνει ότι το AFREZZA δεν αποτελεί υποκατάστατο για την ινσουλίνη μακράς δράσης, αλλά αντ 'αυτού, είναι απλά μια επιλογή για τον έλεγχο των επιπέδων ινσουλίνης κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Επιπλέον, προειδοποιεί ότι το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων όπως ο βήχας από το κάπνισμα ή το άσθμα, λόγω αναφορών για προβλήματα στην αναπνοή.

Σύμφωνα με τον FDA, περαιτέρω μελέτες θα πρέπει να διεξαχθούν, προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλές το νέο φάρμακο για την καρδιαγγειακή και πνευμονική υγεία των διαβητικών που θα το χρησιμοποιούν.

Διαβάστε επίσης:

Δημιούργησαν «βιονικό πάγκρεας» για διαβητικούς

Τέλος στη μέτρηση σακχάρου με τρύπημα βάζει νέα συσκευή

Διαβήτης: Mε αυτοέλεγχο και αυτορρύθμιση θα φτάσετε στα 100!

Δείτε πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη σήμερα κιόλας