ΦΑΡΜΑΚO

Κόντρα Λουράντου - Βαρνάβα για την χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή

Κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών και νοσοκομειακών γιατρών έχει ξεσπάσει, με αφορμή την ερώτηση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ. Δημ. Βαρνάβα προς τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντο, που ρωτά «τι προτίθεται να πράξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την παράνομη και αντιδεοντολογική πρακτική πολλών φαρμακοποιών να χορηγούν χωρίς ιατρική συνταγή φάρμακα, τα οποία πρέπει να συνταγογραφούνται υποχρεωτικά από γιατρό». 

Κόντρα Λουράντου - Βαρνάβα για την χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή

Η ερώτηση αυτή, ήταν αρκετή για να προκαλέσει έναν αιχμηρό διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών, με τον κ. Λουράντο να αναφέρει ότι «προφανώς ο κ. Βαρνάβας έχει λύσει όλα τα προβλήματα του κλάδου του και ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα και σε άλλους κλάδους υγειονομικών» και τον κ. Βαρνάβα, να απαντά πως η απάντηση του κ. Λουράντου τον κατέπληξε, μιας και του καταλογίζει ότι ενεργεί «σα να μου παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα», «αντιλαμβανόμενος το διάλογο σε θέματα Δημόσιας Υγείας με όρους οινομαγειρείου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λουράντος, τόνισε σε τοποθέτησή του: «Mε έκπληξη είδαμε σε συγκεκριμένα διαδικτυακά μέσα την δήλωση του κ. Βαρνάβα για τα ΜΥΣΥΦΑ ο οποίος φέρεται να αντιδρά σαν «να του παίρνουν την μπουκιά από το στόμα».Προφανώς ο κ. Βαρνάβας έχει λύσει όλα τα προβλήματα του κλάδου του και ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα και σε άλλους κλάδους υγειονομικών.

Όσον αφορά το θέμα του τζίρου και του κέρδους για τα οποία κατηγορεί τους φαρμακοποιούς ότι έχουν αποκλειστικό ενδιαφέρον, θα του θυμίσουμε ότι την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση δεν την ζήτησαν οι φαρμακοποιοί. Παρόλα αυτά θα τον συγχαρούμε για μια ακόμη φορά γιατί παρά τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου του, έχει χρόνο να ασχοληθεί και με τα προβλήματα άλλων κλάδων».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρνάβας απάντησε:

«Δεν κρύβω πως η απάντηση του κ. Λουράντου με κατέπληξε, μιας και μου καταλογίζει ότι ενεργώ 'σα να μου παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα'.

Φαίνεται πως ο κ. Λουράντος αντιλαμβάνεται το διάλογο σε θέματα Δημόσιας Υγείας με όρους οινομαγειρείου. Επαναλαμβάνω: εάν ο κλάδος που εκπροσωπεί ο ΠΦΣ δεν έχει πρόθεση να βρει από κοινού με τους γιατρούς ένα δεοντολογικό κώδικα επικοινωνίας, τότε είναι βέβαιο πως θα αποξενωθεί από κοινωνικές συμμαχίες. Εκτός και αν δεν αφορούν τον ΠΦΣ οι συμμαχίες και ο έντιμος διάλογος».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΕΦ: Τα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία και μόνο από το «χέρι» των επιστημόνων υγείας

ΜΥΣΥΦΑ: Βροντερό «όχι» των φαρμακοποιών στην απελευθέρωση & με τη «βούλα» του ΠΟΥ

Στο πλευρό των φαρμακοποιών ο ΙΣΑ για τα ΜΥΣΥΦΑ

Κουρουμπλής: Ανεξήγητη εμμονή των δανειστών τα ΜΥΣΥΦΑ

Έκκληση Λουράντου από την Γ.Σ. να μην απελευθερωθεί η τιμή των ΜΥΣΥΦΑ, γιατί έτσι θα πάνε στα Σ/Μ