ΦΑΡΜΑΚO

ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μία νέα μονάδα στα Ιωάννινα - Όταν το συνεταιριστικό κίνημα επενδύει και δίνει ελπίδα στην επόμενη ημέρα

Σε μία περίοδο με έντονη έλλειψη ρευστότητας και με μία αβεβαιότητα στο επιχειρείν, όπου είναι γεγονός ότι σπάνια ακούγονται καλές ειδήσεις, η υλοποίηση μία νέας επένδυσης, είναι περισσότερο από καλοδεχούμενη. 

ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μία νέα μονάδα στα Ιωάννινα - Όταν το συνεταιριστικό κίνημα επενδύει και δίνει ελπίδα στην επόμενη ημέρα

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Όταν δε, η επένδυση αυτή είναι και αυτοχρηματοδοτούμενη και προέρχεται από το συνεταιριστικό κίνημα, τότε αξίζει ακόμη περισσότερα μπράβο, δίνοντας παράλληλα πνοή ελπίδας!

Μιλάμε για τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, την μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, η οποία σε μία περίοδο ευάλωτης επιχειρηματικότητας, τόλμησε να ξαφνιάσει και να πραγματοποιήσει το μεγάλο άλμα. Να υλοποιήσει δηλαδή, μία μεγάλη επένδυση στην επαρχία, στα Ιωάννινα ειδικότερα- την οποία εγκαινιάζει σήμερα- τονώνοντας την περιοχή αλλά και την αγορά εργασίας.

Η νέα μονάδα κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ ενώ στο business plan της διοίκησης σε βάθος τριετίας η επένδυση θα αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επένδυση είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, ενώ στόχος της διοίκησης με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ανδρέα Γαλανόπουλο, είναι σταδιακά στο μετοχικό κεφάλαιο να εισέλθουν και φαρμακοποιοί.

Σε πρώτη φάση, η μονάδα θα απασχολήσει 14 άτομα, ωστόσο στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό οι εργαζόμενοι, θα ανέλθουν σε 22.

Όπως αναφέρει στο onMed ο κ. Γαλανόπουλος, η μονάδα του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στα Ιωάννινα, θα καλύψει τις ανάγκες της Ηπείρου, της Άρτας, της Θεσπρωτίας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

Το επενδυτικό αυτό εγχείρημα στεγάσθηκε στα Κάτω Μάρμαρα Ιωαννίνων, σε κτήριο 600 τ.μ. και σε ένα περιβάλλοντα χώρο 7 στρεμμάτων. Από το αρχικό στάδιο σχεδιασμού, η μονάδα οργανώθηκε άρτια έτσι ώστε να μπορεί να διασφαλίσει ταχύτητα και ποιότητα εξυπηρέτησης, τηρώντας τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Η μονάδα αυτή, είναι η 5η συνολικά του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, καθώς ο όμιλος διαθέτει δύο στην Αττική, μία στην Λαμία και στην Κέρκυρα.
Συνολικά ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ απασχολεί 300 άτομα.

Το συνεταιριστικό κίνημα αντιστέκεται, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της Ελλάδας, αποτελεί μία υγιή δύναμη που ...«κλείνει το μάτι» στην επόμενη ημέρα ανάπτυξης της χώρας.

57AC8794C42D817574DAC4E2832C2799

Διαβάστε ακόμη:

Νέα μονάδα από τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στα Ιωάννινα, κόντρα στην κρίση

Χατζηνικολάου: Είναι ο θάνατος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Έρχονται η θετική λίστα με τα καινοτόμα και η υπουργική απόφαση για το rebate όγκου

ΠΕΦ: Τα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία και μόνο από το «χέρι» των επιστημόνων υγείας