ΦΑΡΜΑΚO

Θάνου και Μεϊμαράκης στηρίζουν τους φαρμακοποιούς - Σε τι δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας στην χθεσινή συνάντηση

Την απόλυτη κατανόηση και στήριξη και της υπηρεσιακής πρωθυπουργού κυρίας Βασιλικής Θάνου αλλά και του προέδρου της Ν. Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη είχαν χθες οι φαρμακοποιοί, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν μαζί τους.

Θάνου και Μεϊμαράκης στηρίζουν τους φαρμακοποιούς - Σε τι δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας στην χθεσινή συνάντηση

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Οι φαρμακοποιοί όλο το τελευταίο διάστημα, και παρά το γεγονός ότι έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, πραγματοποιούν συνεχείς συναντήσεις, με στόχο να σηκώσουν ψηλά τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον σημαίνοντα ρόλο τους στην υγεία και στην κοινωνία, αλλά και να αναδείξουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ειδικότερα, πληρώθηκαν τελευταία φορά τον Αύγουστο για τον μήνα Μάρτιο και επομένως εκκρεμεί τώρα η πληρωμή του Απριλίου περί τα 150 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι για την στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ μίλησαν χθες και οι Ιδιωτικές Κλινικές, οι οποίες αναφέρθηκαν στον μαρασμό που έχουν περιέλθει εξαιτίας των οφειλών του Οργανισμού, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση για οφειλές δύο μηνών για όλους τους παρόχους υγείας.

Εκτός από την δραματική κατάσταση της μειωμένης ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ, το προεδρείο του ΠΦΣ, με επικεφαλής τους κ.κ. Κων. Λουράντο και Γ. Μακρυγιάννη, έθεσαν στην κυρία Θάνου και τα άλλα ζητήματα του κλάδου, όπως το ιδιοκτησιακό, τα ΜΥΣΥΦΑ και την επόμενη ημέρα των φαρμακείων.

Το ιδιοκτησιακό επίσης αποτέλεσε και βασικό θέμα συζήτησης και με τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος, εκτός από την αμέριστη στήριξη προς τον κλάδο, τόνισε ότι τάσσεται και ο ίδιος υπέρ του γερμανικού μοντέλου, που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των φαρμακείων να ανήκουν στους φαρμακοποιούς και οι τελευταίοι να μην έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από τρία φαρμακεία. Οι προτάσεις αυτές δε, δεν αποτελούν όπως είπε προεκλογική δέσμευση, αλλά πάγια δέσμευση του κόμματος της Ν. Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη:

Η ευαισθησία των φαρμακοποιών για τους μετανάστες έγινε ψήφισμα στην διάρκεια της 1ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης

Φαρμακοποιοί: Αύξηση των δαπανών υγείας, μεταναστευτικό & ανθρωπιστική κρίση, στην 1η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη


Ιδιωτικές Κλινικές: Ανάγκη για έκτακτη επιχορήγηση - Ο κλάδος οδηγείται σε μαρασμό εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ



Η διαπραγμάτευση έχει όρια λένε οι φαρμακοποιοί, αλλιώς πάμε σε κινητοποιήσεις - Ήρθε η ώρα για αυτορρύθμιση



Οι φαρμακοποιοί σχεδιάζουν ένα νέο φαρμακευτικό μοντέλο, με αφορμή το ιδιοκτησιακό

Ιδιοκτησιακό και πληρωμές ΕΟΠΥΥ στην ατζέντα του σημερινού ΔΣ των φαρμακοποιών

Έρχεται η υπουργική απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακοποιών - Το 51% τελικά στα χέρια τους

Στα χέρια των φαρμακοποιών τελικά, το 51% των φαρμακείων - Γόνιμος ο προσωπικός αγώνας του Κων. Λουράντου

Λουράντος για ιδιοκτησιακό: Στην αναμπουμπούλα ο... λύκος χαίρεται