ΦΑΡΜΑΚO

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Τιμών - Ανάγκη να εξαλειφθούν τα λάθη και ανάγκη για ετήσια ανακοστολόγηση

Την ανάγκη να διορθωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα λάθη και να εξετασθούν οι ενστάσεις ζητούν τώρα από την Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Τιμών - Ανάγκη να εξαλειφθούν τα λάθη και ανάγκη για ετήσια ανακοστολόγηση

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμούν πως το δελτίο τιμών που θα εκδοθεί θα είναι σωστό, χωρίς λάθη και αναρχία, όπως κυριαρχούσε το προηγούμενο διάστημα.

Η Επιτροπή Τιμών, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Φίλο, συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εξετάσει τόσο το θέμα της ανακοστολόγησης, όσο και τα νέα γενόσημα, τα πρωτότυπα και υβριδικά φάρμακα.

Να θυμίσουμε ότι η σύσκεψη της Επιτροπής Τιμών αφορά σε μειώσεις τιμών σε όσα φάρμακα έχουν χάσει την πατέντα τους και κοστίζουν από 12 ευρώ και πάνω και στα γενόσημά τους, εφόσον κοστίζουν πάνω από 7,8 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες στη εκδήλωση της Active Business Publising ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Τιμολόγησης του Συνδέσμου, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανακοστολόγηση μία φορά τον χρόνο και όχι δύο, για ανάγκη ενός σταθερού πλαισίου υγείας για τον κλάδο και για να πάψουν πλέον οι κυβερνήσεις να εστιάζονται μόνο στις τιμές όσον αφορά στο φάρμακο. Χαρακτήρισε το κυνήγι των τιμών εφιάλτη και πρόσθεσε πως ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από την λογική της διαρκούς επικέντρωσης μόνο στο θέμα των τιμών και να δούμε τον όγκο, να δημιουργήσουμε δυναμικό σύστημα τιμολόγησης με μία μικρή μετατόπιση εξορθολογισμού στο καλάθι χωρών αναφοράς και να εστιάσουμε στις ασφαλιστικές τιμές.