ΦΑΡΜΑΚO

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακείων από τον Μάιο - Ελεύθερο και διευρυμένο ωράριο διαλύουν τις εφημερίες

Σταματούν από την 1η Μαίου οι διημερεύσεις των φαρμακείων και παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας.

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακείων από τον Μάιο - Ελεύθερο και διευρυμένο ωράριο διαλύουν τις εφημερίες

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα μέλη του ΦΣΑ μετά από ώριμη σκέψη, βλέποντας το διευρυμένο και κυρίως το ελεύθερο ωράριο να έχει διαλύσει σχεδόν τον κλάδο και στην ουσία να τιμωρεί τους ίδιους τους πολίτες.

Για την ιστορία να πούμε ότι υπάρχουν δύο ειδών εφημερίες: οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις. Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, υπάρχουν καθημερινά 450 διημερεύσεις σε όλη την Αττική (από τον Ωρωπό μέχρι την Κινέττα) και 130 περίπου διακυκτερεύσεις κάθε βράδυ.

Το 20% των φαρμακείων της Αττικής έχει φύγει από τις εφημερίες και ο αριθμός αυξάνεται σαν χιονοστιβάδα. Πλέον ο Σύλλογος δεν διαθέτει φαρμακεία προκειμένου να γεμίσει τις καρτέλες του όπως αναφέρουν τα μέλη του. Και σήμερα μπορεί τα φαρμακεία αυτά να είναι 20%, ωστόσο τον Απρίλιο δεν αποκλείεται ο αριθμός να αγγίξει το 25%. Υπάρχει δηλαδή διαρκώς μία αυξητική τάση στα φαρμακεία που αποφασίζουν να ξεφύγουν από τον κλοιό των εφημεριών.

Είναι πασιφανές, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Γιάννης Δαγρές, ότι το ελεύθερο αλλά και το διευρυμένο ωράριο, διέλυσαν την αγορά. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην πράξη. Και οι δύο αυτές μορφές εφημερίας απέτυχαν παταγωδώς. Να μην σου τύχει δηλαδή να αρρωστήσεις μετά τις 10 το βράδυ καταλήγει ο κ. Δαγρές, εμφανώς προβληματισμένος.

Διαβάστε ακόμη:

Το διευρυμένο ωράριο στην Ισπανία δημιουργεί φαρμακεία δύο ταχυτήτων

Κομισιόν: Πρωτοβουλία της κυβέρνησης η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

Νίκη των φαρμακοποιών για το ιδιοκτησιακό με ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών

Συνάντηση Ξανθού - Φαρμακοποιών: Τσάι, συμπάθεια και... λύσεις μέσα από την οδό του Μνημονίου