ΦΑΡΜΑΚO

Απίθανες διαγνώσεις και συνταγές

Ένα διασκεδατικό ρεπορτάζ έκαναν οι φαρμακοποιοί του γνωστού ιστολογίου farmakopoioi.blogspot.gr, με αφορμή την συνταγή που έγινε viral το Σαββατοκύριακο όπου γιατρός της Θεσσαλονίκης, είχε διάγνωση για τραυματισμό σε διαστημόπλοιο!
Απίθανες διαγνώσεις και συνταγές

Έναδιασκεδατικό ρεπορτάζ έκαναν οι φαρμακοποιοί του γνωστού ιστολογίουfarmakopoioi.blogspot.gr, με αφορμή την συνταγή που έγινε viral τοΣαββατοκύριακο όπου γιατρός της Θεσσαλονίκης, είχε διάγνωση για τραυματισμό σεδιαστημόπλοιο!

Οιφαρμακοποιοί του ιστολογίου βρήκαν τους πιο περίεργους κωδικούς ICD-10 για ναείναι προετοιμασμένοι οι συναδέλφοί τους αν δουν κάποια περίεργη συνταγή:

1) V95-97: Αεροπορικά και διαστημικάατυχήματα

2) A28.1: Νόσος εξ ονύχων γαλής

3) W56: Επαφή με θαλάσσια ζώα

4) G44.82: Πονοκέφαλος σχετιζόμενος μεσεξουαλική δραστηριότητα.

5) W51: Σύγκρουση με άλλο άτομο

6) V91.7: Ατύχημα με θαλάσσιο σκι πουπροκαλεί άλλους τραυματισμούς

7) Y92.146: Νοσηρότητα με προέλευση πισίναφυλακής (από μετάφραση)

8) W61.33: Τσίμπημα από κοτόπουλο

9) Τ75.01: Σοκ λόγω χτυπήματος από κεραυνό

10) Υ34: Aπροσδιόριστο γεγονός

Σημειώνεταιότι ο όρος “νόσοι ICD-10” αφορά στη Διεθνή Στατιστική ταξινόμηση των Νόσων καιτων Σχετικών Προβλημάτων Υγείας. Σύμφωνα με το galinos.gr, είναι η πιο πρόσφατημιας σειράς που καθιερώθηκε το 1893 ως Ταξινόμηση Bertillon ή Διεθνής Κατάλογοςτων Αιτιών θανάτου.

Ωςταξινόμηση των νόσων ορίζεται ένα σύστημα κατηγοριών στο οποίο καταγράφονται οινοσολογικές οντότητες σύμφωνα με καθιερωμένα κριτήρια. Η στατιστική ταξινόμησητων νόσων περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των νοσολογικών καταστάσεων μέσα σεέναν ικανό αριθμό κατηγοριών.