ΦΑΡΜΑΚO

Συμπληρώματα: Βιταμίνη D για πρόληψη του διαβήτη

Πολλοί ασθενείςπου παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης D έχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη στη μετέπειτα ζωή τους,δηλώνει ο Δρ Ναΐμ Μαλούφ, ενδοκρινολόγος στο Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίουτου Τέξας.
Συμπληρώματα: Βιταμίνη D για πρόληψη του διαβήτη

Πολλοί ασθενείςπου παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης D έχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη στη μετέπειτα ζωή τους,δηλώνει ο Δρ Ναΐμ Μαλούφ, ενδοκρινολόγος στο Κέντρο Υγείας του
Πανεπιστημίουτου Τέξας
.







«Πολυάριθμεςμελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα υποδεικνύουν ότι ένα συμπλήρωμαβιταμίνης D μπορεί ναλειτουργήσει ευεργετικά στην πρόληψη του διαβήτη», δήλωσε ο γιατρός.







Η ερευνητικήομάδα από το Πανεπιστήμιο διεξάγει επί του παρόντος κλινική δοκιμή ώστε ναεπιβεβαιώσει τα οφέλη της βιταμίνης D στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Εθνικό ΙνστιτούτοΥγείας, αναφέρει το άρθρο του ειδησεογραφικού δικτύου ABC.





Η σχέση της έλλειψης βιταμίνης D με το διαβήτη δεν είναισυμπτωματική και η νέα μελέτη πρόκειται να δώσει ακόμη περισσότερες αποδείξεις πουθα υποστηρίζουν τη λήψη συμπληρωμάτων με σκοπό την αυξημένη προστασία από τηνόσο.