ΦΑΡΜΑΚO

Αναστέλλεται το διευρυμένο ωράριο φαρμακείων στην Αττική

Αλλάζουν τα δεδομένα για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Αττικής μετα την απόφαση της Περιφέρειας της Αττικής, σύμφωνα με την οποία το νέο ωράριο Φαρμακείων που είχε θεσπίσει ο Δήμος Αθηναίων στις 11-7-2013 ακυρώνεται επισήμως, λόγω έλλειψης νομιμότητας
Αναστέλλεται το διευρυμένο ωράριο φαρμακείων στην Αττική

Αλλάζουν τα δεδομένα γιατο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Αττικής μετα την απόφαση τηςΠεριφέρειας της Αττικής, σύμφωνα με την οποία το νέο ωράριο Φαρμακείων που είχεθεσπίσει ο Δήμος Αθηναίων στις 11-7-2013 ακυρώνεται επισήμως, λόγω έλλειψηςνομιμότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση τηςΠεριφέρειας Αττικής “προκύπτει ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο κανονικό ωράριολειτουργίας των φαρμακείων και στο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (πέραν τουκαθοριζόμενου κανονικού ωραρίου το οποίο συμπίπτει απόλυτα με με αυτό τωνεφημεριών, οπως το ορίζει ο οικείςο φαρμακευτικός σύλλογος και είναιαποκλειστική αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφασηανα εξάμηνο.

Η απόφαση του ΔήμουΑθηναίων δεν μπορεί να εφαρμοσθεί λόγω έλλειψης νομιμότητας και παρακαλείται οΔήμος να προβεί στις ενδεδειγμένες νόμιμες ενέργειες”.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της 11ης Ιουλίου του Δημοτικού Συμβουλίουτου Δήμου Αθηναίων όριζε, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων ως εξής: από τις8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. για τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 8 π.μ. έως τις 8μ.μ. για τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και από 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.το Σάββατο.

Με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η λειτουργία των φαρμακείωνεπανέρχεται στο προηγούμενο ωράριο δηλαδή από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., τηΔευτέρα και την Τετάρτη, ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις2 μ.μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.