ΦΑΡΜΑΚO

Ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα στο Παν/κό του Ρίου

Με το σταγονόμετρο παρέχουν τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς στοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών  οι γιατροί του νοσοκομείου σηκώνουν τα χέριαψηλά και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα,προκειμένου να τα προμηθευθούν από το φαρμακείο με την αντίστοιχη βέβαιασυμμετοχή ή από άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου.
Ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα στο Παν/κό του Ρίου

Με το σταγονόμετρο παρέχουν τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς στοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καρκινοπαθών οι γιατροί του νοσοκομείου σηκώνουν τα χέριαψηλά και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα,προκειμένου να τα προμηθευθούν από το φαρμακείο με την αντίστοιχη βέβαιασυμμετοχή ή από άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου.

Η ταλαιπωρία των ασθενών με καρκίνο για την ανεύρεση τωνφαρμάκων τους είναι απίστευτη, ειδικά για τους ασθενείς που μεταβαίνουν στοΠανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου από τα Επτάνησα ή από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που συγγενείς ασθενώνεπισκέπτονται την Αθήνα για την εξεύρεση των απαραίτητων φαρμάκων, αφού έχουνεξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να βρουν το σκεύασμα για τον άνθρωπο τους σεκάποιο από τα νοσοκομεία της Αχαΐας.

Ο λόγος για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στο νοσοκομείοείναι οι μειωμένοι προυπολογισμοί . Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι οπρουπολογισμός τους νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα θα είναι μειωμένος κατά25% για το 2014.