ΦΑΡΜΑΚO

Ούτε ένα κουτί φαρμάκων στα κοινωνικά ιατρεία από τον ΣΦΕΕ

Μόνο στις εξαγγελίες έχει μείνει εδώ και περίπου ένα χρόνο οπρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής για την τράπεζα φαρμάκων που θαδημιουργήσει για τους ανασφάλιστους και άπορους πολίτες.
Ούτε ένα κουτί φαρμάκων στα κοινωνικά ιατρεία από τον ΣΦΕΕ

Μόνο στις εξαγγελίες έχει μείνει εδώ και περίπου ένα χρόνο οπρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής για την τράπεζα φαρμάκων που θαδημιουργήσει για τους ανασφάλιστους και άπορους πολίτες.

Όπως αποδεικνύεται, η τράπεζα φαρμάκων που είχε εξαγγελθείαπό τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών ιατρείων, δενέχει προχωρήσει και δεν έχει αποσταλεί ούτε ένα κουτί φαρμάκων από το ΣΦΕΕ.

Σημειώνεται ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα τονΔεκέμβριο του 2012 σε μία μεγάλη εκδήλωση του ΣΦΕΕ, του ΙΣΑ και του ΕΟΦ είχεανακοινωθεί η , η πρωτοβουλία δημιουργίας τράπεζας φαρμάκων του ΣΦΕΕ, όπου οιεταιρίες – μέλη του ΣΦΕΕ, θα δώριζαν τα φάρμακά τους με κοντινή ημερομηνίαλήξης.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κ. Φρουζήςανακοίνωσε πάλι για δεύτερη φορά τηνπρωτοβουλία αυτή, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρουτου ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη. Μάλιστα, σε ερώτηση που είχε γίνει τότε στην υπεύθυνηεπικοινωνίας του ΣΦΕΕ κα Ν. Τουμπανάκη σχετικά με το αν είχε προχωρήσει ηδιαδικασία εκείνη είχε απαντήσει θετικά, για να διαψευσθεί αμέσως από τονπρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη.

Στις 31 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στοπλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Pfizer- η οποία ανακοίνωσε τη δωρεά φαρμάκων ύψους 1 εκατομμυρίου € στα ιατρεία τηςΑποστολής - επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για τη πρωτοβουλία αυτή, καλώντας καιάλλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Pfizer.