ΦΑΡΜΑΚO

«Υποχρεωτικές» οι στατίνες στις ΗΠΑ για πρόληψη του εμφράγματος

Ο ΑμερικανικόςΣύλλογος για την Καρδιά και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας εξέδωσαν νέαοδηγία υπέρ της χορήγησης στατινών στον ενήλικο πληθυσμό με στόχο την πρόληψητων καρδιαγγειακών νοσημάτων.
«Υποχρεωτικές» οι στατίνες στις ΗΠΑ για πρόληψη του εμφράγματος

Ο ΑμερικανικόςΣύλλογος για την Καρδιά και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας εξέδωσαν νέαοδηγία υπέρ της χορήγησης στατινών στον ενήλικο πληθυσμό με στόχο την πρόληψητων καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η οδηγία αναφέρει πως το ένα τρίτο του ενήλικουπληθυσμού θα πρέπει να λαμβάνει το φάρμακο με στόχο τη μείωση της χοληστερόλης.








Χρησιμοποιήθηκεμια νέα φόρμουλα για τον υπολογισμό του πιθανού κινδύνου που διατρέχει ένας ενήλικαςγια έμφραγμα ή εγκεφαλικό και αυτή περιλαμβάνει παράγοντες όπως η υψηλήχοληστερόλη. Οι Αρχές στοχεύουν στη μείωση των περιστατικών εμφράγματος αλλάκαι εγκεφαλικού και υποστηρίζουν τη χορήγηση των στατινών σε ευρύτερη μερίδατου πληθυσμού για τη μείωση του κινδύνου.







«Δίνουμε έμφασηστην καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση», δηλώνει ο Δρ Νιλ Στόουν από το NorthwesternUniversity. «Οι στατίνες θα χορηγούνται σε όλους όσους πρόκειται να επωφεληθούν.»





Εκατομμύρια Αμερικανοί λαμβάνουν το φάρμακο, τοοποίο μειώνει σημαντικά τη χοληστερόλη και έχει επιπρόσθετα οφέλη για τονασθενή, μειώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας.