ΦΑΡΜΑΚO

ΔΗΜΑΡ: εφαρμογή σχεδίου για την εξυγίανση του φαρμάκου

Τηνανάγκη εφαρμογής συστηματικού σχεδίου  για την εξυγίανση και τονεξορθολογισμό του όλου κύκλου παραγωγής –εμπορίας –χρήσης των φαρμάκων στηνΕλλάδα, υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά.
ΔΗΜΑΡ: εφαρμογή σχεδίου για την εξυγίανση του φαρμάκου

Τηνανάγκη εφαρμογής συστηματικού σχεδίου για την εξυγίανση και τονεξορθολογισμό του όλου κύκλου παραγωγής –εμπορίας –χρήσης των φαρμάκων στηνΕλλάδα, υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Υπάρχουνπεριθώρια μείωσης της τιμής όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελληνικήαγορά, με ταυτόχρονη προστασία του καλώς εννοουμένου συμφέροντος της εγχώριαςφαρμακοβιομηχανίας και της δημόσιας υγείας, τονίζει η ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας:

«ΟΕθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχεινα παίξει σημαντικό ρόλο στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών για το φάρμακο.Απαιτείται εξυγίανση και εξορθολογισμός της λειτουργίας του, με στόχο την προσήλωσή του στην προαγωγήτης δημόσιας υγείας και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Ταφάρμακα αποτελούν αγαθά που όταν έχουν τεκμηριωμένη θεραπευτική αξία πρέπει ναεξασφαλίζεται ότι είναι διαθέσιμα στους πολίτες.

Η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτώνστην φαρμακευτική δαπάνη, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της μεγάλης οικονομικήςαδυναμίας όλων και μεγαλύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, πρέπει να αποτελέσειπροτεραιότητα για την Πολιτεία».