ΦΑΡΜΑΚO

Boehringer Ingelheim: Πρόστιμο-μαμούθ για την υπόθεση Pradaxa

Πρόστιμο που αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim, επειδή απέκρυψε ή απέτυχε να διαφυλάξει «αμέτρητα» έγγραφα, που ζητούν οι ενάγοντες στην υπόθεση του αντιπηκτικού Pradaxa, το οποίο κατηγορούν για σοβαρές εσωτερικές αιμορραγίες, ακόμα και θανάτους.
Boehringer Ingelheim: Πρόστιμο-μαμούθ για την υπόθεση Pradaxa

Πρόστιμο που αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια επέβαλαν οιδικαστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στη γερμανική φαρμακοβιομηχανίαBoehringer Ingelheim, επειδή απέκρυψε ή απέτυχε να διαφυλάξει «αμέτρητα»έγγραφα, που ζητούν οι ενάγοντες στην υπόθεση του αντιπηκτικού Pradaxa, τοοποίο κατηγορούν για σοβαρές εσωτερικές αιμορραγίες, ακόμα και θανάτους.


Ο δικαστής Ντέιβιντ Χέρντον, στο Ιλινόι, ο οποίος χειρίζεταιπερισσότερες από 1.700 αγωγές κατά της Boehringer Ingelheim σχετικά μεφερόμενες σοβαρές αιμορραγίες που κάποιες απέβησαν μοιραίες, αποφάσισε ότι ηφαρμακοβιομηχανία ενήργησε «κακή τη πίστει», αφού δεν παρέδωσε έγγραφα για τηνανάπτυξη και προώθηση του εν λόγω φαρμάκου.

«Η καταφανής ανεπάρκεια» της εταιρείας να διαφυλάξει ταέγγραφα δικαιλογούν την επιβολή προστίμου μεγαλύτερου των 93.000 δολαρίων,δήλωσε ο δικαστής, ο οποίος χαρακτήρισε τα εν λόγω αδικήματα «στυγερά».

Εκπρόσωπος της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑυποστήριξε ότι η Boehringer Ingelheim αντιμετώπισε «ακούσια και αναπάντεχαπροβλήματα στην προσπάθειά της να ανακτήσει τα έγγραφα».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Boehringer Ingelheim: Αγωγές για φερόμενο ως επικίνδυνο αντιπηκτικό


Μπλόκο των Αμερικανών στην Boehringer Ingelheim


TEVA: Απαξιώνεται διεθνώς-Κάποιοι σε Γερμανία και Ελλάδα επιμένουν









0 0 1 5 33 nkomninou@gmail.com 1 1 37 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE