ΦΑΡΜΑΚO

Άδωνις: στα φαρμακεία τα φάρμακα υψηλού κόστους

Την δέσμευση ότι δεν θαμειωθεί περαιτέρω το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και ότι τα φάρμακα ΥψηλούΚόστους θα μπορούν να διατίθενται στα ιδιωτικά φαρμακεία, έδωσε ο υπουργόςΥγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την Γενική Συνέλευση του ΠανελληνίουΦαρμακευτικού Συλλόγου, στα γραφεία του.
Άδωνις: στα φαρμακεία τα φάρμακα υψηλού κόστους

Την δέσμευση ότι δεν θαμειωθεί περαιτέρω το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών και ότι τα φάρμακα ΥψηλούΚόστους θα μπορούν να διατίθενται στα ιδιωτικά φαρμακεία, έδωσε ο υπουργόςΥγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την Γενική Συνέλευση του ΠανελληνίουΦαρμακευτικού Συλλόγου, στα γραφεία του Συλλόγου.

Δεν έθεσα εγώ τηνμείωση του ποσοσοστού κέρδους, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότιέχω παραλάβει μία κατάστααη που πρέπεινα διαχειρισθώ. «Δεν έβαλα εγώ το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% στομνημόνιο. Στόχος μας είναι να μην μειωθείπεραιτέρω το ποσοστό κέρδους», κατέληξε.

Αναφορικά με τα φάρμακα υψηλούκόστους (ΦΥΚ) που θα δίνονται και από τα φαρμακεία, ο υπουργός τόνισε ότι «αντιλαμβάνομαιπως η φαρμακοβιομηχανία δεν αισθάνεται πολύ ασφαλής, διότι φοβάται πως ίσωςυπάρξουν παράλληλες εξαγωγές». Και είναι λογικό αυτό, συνέχισε, διότι ότανυπάρχει μεγάλο κέρδος, υπάρχουν προβλήματα για ενδεχόμενες εξαγωγές.