ΦΑΡΜΑΚO

Συλλογή φαρμάκων στο Πολύδροσο

Ολοκληρώθηκε μετη συμμετοχή εκατοντάδων ενοριτών που κατέθεσαν το φαρμακευτικό τους οβολό μεαφορμή τον εορτασμό του Αγ. Αθανασίου το Σάββατο  18 Ιανουαρίου και στα  πλαίσια της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμεκαι στην Υγεία» η συλλογή φαρμάκων στην περιοχή Πολύδροσο.
Συλλογή φαρμάκων στο Πολύδροσο

Ολοκληρώθηκε μετη συμμετοχή εκατοντάδων ενοριτών που κατέθεσαν το φαρμακευτικό τους οβολό μεαφορμή τον εορτασμό του Αγ. Αθανασίου το Σάββατο 18 Ιανουαρίου και στα πλαίσια της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμεκαι στην Υγεία» η συλλογή φαρμάκων στην περιοχή Πολύδροσο.

Δεκάδεςπεραστικοί αλλά και δεκάδες ενορίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσέφερανείτε αυτά που τους περίσσευαν είτε αγορασμένα από φαρμακεία φάρμακα γι αυτό τοσκοπό. Συγκεντρώθηκαν φάρμακα κυτταροστατικά, ινσουλίνες γιασακχαροδιαβητικούς, ανοσοκατασταλτικά, αντιφλεγμονώδη, ειδικά συμπληρώματαδιατροφής για καρκινοπαθείς, καθώς και υγειονομικό υλικό και αναλώσιμα.

Τα φάρμακα πουσυγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα ελεγχθούναπό ειδική ομάδα διασφάλισης ποιότητας γιατρών και φαρμακοποιών τις επόμενεςμέρες και θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την πάθηση για την οποίαπροορίζονται.

Ο ΜακαριώτατοςΑρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος Β, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συγκινητικήσυμμετοχή του και εμψυχώνοντας τους εθελοντές του Ιατρείου ΚοινωνικήςΑποστολής, μίλησε για την ιατρική διακονία και δε δίστασε να τονίσει ότι «Ηπροσπάθεια αυτή γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα αγκαλιάζοντας χιλιάδεςσυνανθρώπων μας. Η βοήθεια στον συνάνθρωπο για να βρει το φαγητό του, φάρμακοκαι τον γιατρό του είναι ευλογία. Υπάρχουν δυσκολίες, όμως όταν όλοι μαζίπαλεύουμε, θα τις ξεπεράσουμε»

Από την πλευράτου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, δήλωσε:« Μέσα από τηνπροσφορά πολύτιμων φαρμάκων εκατομμυρίων ανώνυμων πολιτών που ανταποκρίνονταιστο κάλεσμα του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε» κάθε Σάββατο, σήμερα βρισκόμαστε στηθέση να προσφέρουμε δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, στο Ιατρείο ΚοινωνικήςΑποστολής που δημιουργήσαμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας μαζί με τηνΑΠΟΣΤΟΛΗ και με τη συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνώνπου εξετάζουν χιλιάδες ανασφάλιστους ασθενείς εθελοντικά, με μοναδικό στόχο ναμη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή».

«Είναισυγκινητική η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Είναι χρέος κάθεσυνειδητοποιημένου χριστιανού να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Προσπαθούμε ναστηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουν και αντιμετωπίζουνπρόβλημα επιβίωσης κάθε μέρα της ζωής τους. Αυτή είναι η ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας και αυτόθα πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.», τόνισε ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικούοργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ. Δήμτσας.

Ο Προϊστάμενοςτης ενορίας του Αγ.Αθανασίου στο Πολύδροσο Πατήρ Λάμπρος, εξήρε την όληπροσπάθεια και τόνισε ότι όλο το ποίμνιο της ενορίας είναι συστρατευμένο στηνπροσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που επιτελείται από το Ιατρείο ΚοινωνικήςΑποστολής για την ανακούφιση των ασθενών εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Το Ιατρείο ΚοινωνικήςΑποστολής λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 πρωί με 5:00 απόγευμα καιεξυπηρετεί φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες με την προσκόμιση του βιβλιαρίουυγείας, το ΑΜΚΑ και την προσωπική τους ταυτότητα ή την κάρτα ανεργίας.

Επίσης, ξεκινούνΠαραρτήματα του ιατρείου στη Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και στη ΓΣΕΒΕΕ για τουςάνεργους και ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους και επιχειρηματίες.Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6972 702589 και στο 210 3847374 (ΙατρείοΚοινωνικής Αποστολής) και στο 210 3311962 (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών).