ΦΑΡΜΑΚO

Ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας στα θέματα των φαρμακοποιών

Πιέζει όσο μπορεί η τρόικα στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακοποιών, για τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και για το ποσοστό κέρδους.
Ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας στα θέματα των φαρμακοποιών

Αμετακίνητη έναντι της τρόικας εμφανίστηκε η ελληνική πλευρά στο θέμα των αιτημάτων των φαρμακοποιών αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς επίσης και στο θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους στο 15%.

Ειδικά για το τελευταίο, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα εξετασθεί τον Ιούνιο. Πάντως, η θέση του υπουργείου Υγείας στην συνάντηση με τους δανειστές την Τρίτη το απόγευμα, ήταν ότι εάν μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, τότε ενδέχεται να κλείσουν τα 2/3 των φαρμακείων. Αναφορικά με το μείζον θέμα των ΜΥΣΥΦΑ σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπάρχει κοινή γραμμή που εκπορεύεται από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και που λέει όχι διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από τα Σούπερ Μάρκετ.

Πάντωείναι δύσκολο να υπάρξει σήμερα συμφωνία με την Τρόικα για τα θέματα αυτά,σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Γιατα υπόλοιοιπα ζητήματα, όπως ΕΟΠΥΥ, clawback και φαρμακευτική δαπάνη, οι εκπρόσωποι των δανειστών, διαπίστωσαν σημαντική πρόοδο.

Διαβάστε ακόμη:

Εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς με αλλαγές στο ιδιοκτησιακό

Φαρμακοποιοί: επί ποδός πολέμου- σήμερα κρίσιμη συνάντηση υπ. Υγείας Τρόικας




Με κλειστά φαρμακεία οι Ευρωεκλογές αν ακούσουν την Τρόικα

ΜΥΣΥΦΑ: υπέρ των φαρμακοποιών η πλάστιγγα