ΦΑΡΜΑΚO

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στη συμφωνία με την τρόικα & ακυρώνουν τον Άδωνι

Όχι μόνο θα προβληματίσουν αλλά θα εκνευρίσουν εντονότατα τον Άδωνι Γεωργιάδη, τα ψηφίσμαατα που εξέδωσαν οι φαρμακοποιοί στην Γενική τους Συνέλευση.
Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στη συμφωνία με την τρόικα & ακυρώνουν τον Άδωνι

Τα ψηφίσματα που εξέδωσαν οι φαρμακοποιοί χθες, κατά την διάρκεια της μαραθώνιας Γενικής τους Συνέλευσης είναι κρίσιμα και είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα προβληματίσουν αλλά θα …εκνευρίσουν ιδιαίτερα τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Και αυτό διότι πολύ απλά, ο κ. Γεωργιάδης είχε πιστέψει ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ και των φαρμακείων και η τρίμηνη παράταση που δόθηκε υπέρ του κλάδου ήταν μία καλή συμφωνία (και δικό του επίτευγμα) ωστόσο μετά τις χθεσινές αποφάσεις, οι φαρμακοποιοί δείχνουν πλέον τα νύχια τους, ακυρώνοντας την συμφωνία και γυρίζοντας την πλάτη στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πόλεμος μόλις έχει αρχίσει; Πείτε το και έτσι, καθώς τα πέντε ψηφίσματα που εκδόθηκαν – το ένα μάλιστα με ομόφωνη απόφαση ακόμη και του ΚΚΕ - καταδεικνύουν την πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ φαρμακοποιών και κυβέρνησης.

Αναλυτικά λοιπόν, τα ψηφίσματα που εξεδόθησαν έχουν ως εξής:

-Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαφωνεί κάθετα με την εναλλακτική πρόταση της κυβέρνησης περί ανταγωνισμού τιμών των ΜΥΣΥΦΑ μεταξύ των φαρμακείων , εφόσον η πρόταση δεν περιλαμβάνει και ανταγωνισμό των φαρμακευτικών εταιρειών που εισέπραξαν το 70% της τιμής των εν λόγω σκευασμάτων. Η πρόταση που κατατέθηκε από την Γενική Συνέλευση, είναι η διατήρηση καθολικής Ενιαίας και οιμοιόμορφης διατίμησης των ΜΥΣΥΦΑ και εξορθολογισμό των τιμών εάν χρειάζεται μέσω αυτού.

- Αναφορικά με το ωράριο, προτείνεται ανώτατο μέσο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στις 48 ώρες το οποίο θα προσαρμόζεται ανά Φαρμακευτικό Σύλλογο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και σε συνεργασία με την Πολιτεία. Ο κλάδος διαφωνεί κάθετα με οποιαδήποτε μορφή ιδιοξκτησίαας φαρμακείων έστω και με μειοψηφικό πακέτο συνιδιοκτησίας, σσυνολικά για όλους, ανεξάρτητα εάν αυτός ο ιδιοκτήτης είναι φαρμακοποιός συνάδελφος, ή επιχειρηματίας.

-Ελήφθη απόφαση για 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου . Την ίδια ημέρα θα είναι κλειστά τα φαρμακεία, ενώ έξω από τη Βουλή θα συγκεντρωθούν φαρμακοποιοί προκειμένου να διαδηλώσουν για τις αλλαγές που προωθούνται με το νομοσχέδιο.Επίσης θα παραστεί αντιπροσωπεία τους από τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων μέσα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την ημέρα της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Η τελευταία όμως πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα ακόμη και από το ΚΚΕ, έχει ιδιαίτερη σημειολογία: οι φαρμακοποοιοί είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν τα 11.000 φαρμακεία τους ως εκλογικά κέντρα! Ναι καλά ακούσατε. Σκοπός τους θα είναι να πολεμήσουν οποιονδήποτε βουλευτή ψηφίσει άρθρα του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει προτάσεις του ΟΟΣΑ.

Για την ιστορία να πούμε ότι οι παραπάνω προτάσεις κατατέθηκαν από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντο και τον πρόεδρο του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Περιορισμένης Ευθύνης) κ. Ανδρέα Γαλανόπουλο και οι οποίες υιοθετήθηκαν από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη. Ο τελευταίος όπως είχε δηλώσει πριν την Γενική Συνέλευση, άκουσε με προσοχή όλες τις φωνές από την βάση χωρίς φόβο και πάθος προκειμένου να βγει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Απεργία φαρμακοποιών την ημέρα συζήτησης του ν/σ στη Βουλή

Κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής Χατζηδάκη - Τρόικας για τα ΜΥΣΥΦΑ

ΜΥΣΥΦΑ: «μουδιασμένη» νίκη για τους φαρμακοποιούς

Οι φαρμακοποιοί ακονίζουν τα μαχαίρια τους στον «επίλογο» της τρόικας

Ανοιχτά από αύριο τα φαρμακεία - αποφασίζουν νέες κινητοποιήσεις το Σάββατο




Η μαραθώνια συνεδρίαση της Τρόικας, τα αγκάθια & ο προβληματισμός των φαρμακοποιών




Σκληρό πόκερ μεταξύ τρόικας & κυβέρνησης για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ




Ικανοποίηση Θεοδοσιάδη για την συμμετοχή κατά 100% στην απεργία

Επιφυλακτικότητα με την Τρόικα στην συνάντηση Άδωνι - φαρμακοποιών

Επιστολή Λουράντου: με πειθώ και προσοχή απέναντι στην Τρόικα




Φαρμακοποιοί: είναι πολλά τα λεφτά...της δόσης και η κυβέρνηση μπορεί να υποχωρήσει




Πιέσεις της Τρόικας για 1,920 δισ φαρμακευτική δαπάνη - η τελειωτική κίνηση του Άδωνι




Επί ποδός πολέμου οι φαρμακοποιοί

Ενοχλημένο φέρεται το Μαξίμου για ΜΥΣΥΦΑ και έκθεση ΟΟΣΑ


Το άνοιγμα της αγοράς των φαρμακοποιών & η απεργία με φόντο το Eurogroup




Παραδίδουν σε υπαλλήλους σούπερ-μάρκετ τη θεραπεία των Ελλήνων

Φαρμακοποιοί: είναι πολλά τα λεφτά...της δόσης και η κυβέρνηση μπορεί να υποχω