ΦΑΡΜΑΚO

Κ. Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας (vid)

«Λάβρος» ήταν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, κατά του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και της κυβέρνησης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου φαρμακοποιών, κτηνοτρόφων, αρτοποιών, εκδοτών και βιβλιοπωλών για το πολυνομοσχέδιο.
Κ. Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας (vid)

«Λάβρος» ήταν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, κατά του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και της κυβέρνησης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου φαρμακοποιών, κτηνοτρόφων, αρτοποιών, εκδοτών και βιβλιοπωλών για το πολυνομοσχέδιο.

«Δεν θα μας πάρετε την αξιοπρέπειά μας. Θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου», τόνισε ο κ. Λουράντος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Έρχονται εκλογές και όπως είπα αν θεωρείτε ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται, ότι δεν θα αντιδράσει, πλανάστε πλάνη οικτρά. Να ξέρετε πολύ καλά ότι είμαστε απέναντί σας. Να ξέρετε ότι 11.000 φαρμακεία στην ελληνική επικράτεια θα είναι τάφος σας».

Λίγο πριν είχε επιτεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας: «Εσείς ο ίδιος λέτε ότι είναι υπεράριθμα τα φαρμακεία. Τι προσδοκάτε; Τις αλυσίδες φαρμακείων, τα απρόσωπα φαρμακεία, αυτά τα φαρμακεία που δεν θα δανείζουν φάρμακα στους Έλληνες πολίτες, αυτά τα φαρμακεία που δεν θα δίνουν το δικαίωμα να πληρώσουν τη συμμετοχή τους οι Έλληνες πολίτες όταν πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη».Οι φαρμακοποιοί αλλά και οι άλλες ενώσεις που πήραν μέρος στην συνέντευξη Τύπου (ΕΝΕΛΒΙ, ΣΑΑΠΠ και ΣΕΚ) καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη , έβαλε στο κάδρο της συζήτησης η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά
, που πήρε το λόγο λίγο αργότερα.


«Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η ισοπέδωση βασικών δομών της κοινωνικής ζωής, η υγεία, η παιδεία, η διατροφή, με τη μέθοδο του σαλαμιού. Στο κάδρο πρέπει να μπει και ο κ. Γεωργιάδης και όλοι οι υπουργοί που συνυπογράφουν το πολυνομοσχέδιο», τόνισε η κ. Ανεμοδουρά.«Ο υπουργός Υγείας έχει μεγάλη ευθύνη, τη μέθοδο του σαλαμιού την ξέρει καλά», πρόσθεσε σε έντονο ύφος η κυρία Ανεμοδουρά. Η πρόεδρος του ΙΣΠ έκανε λόγο για «ισοπέδωση και εξαθλίωση της κοινωνίας».

Αναφερόμενη στα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) τόνισε ότι πρόκειται για φάρμακα με θεραπευτική δράση που πρέπει να διακινούνται από ασφαλή μέρη, ενώ για το γάλα αναρωτήθηκε «μελιταίος πυρετός έχει μειωθεί στην Ελλάδα, θα τον επαναφέρουμε τώρα;». «Μιλάμε για τη δημόσια υγεία και πρέπει να τη διαφυλάξουμε», κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=Gg5DDcGTItM

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο θα προκαλέσουν «ανεπανόρθωτη βλάβη σε 12.000 φαρμακεία και στις 30.000 οικογένειες που ζουν από αυτά, αλλά και στη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού (...) ευνοώντας με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τα μεγάλα συμφέροντα εκτός φαρμακείου».«Οι αλλαγές ευνοούν τα καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ και δίνουν την χαριστική βολή στον κλάδο των φαρμακοποιών. Πιστεύω ότι θα βρεθούν βουλευτές που θα υποδείξουν στον κ. Γεωργιάδη το καταστροφικό λάθος που γίνεται. Δεν υπάρχει κανένα ψευτοδίλημμα. Όλοι οι Έλληνες φαρμακοποιοί φυσικά θεωρούν ότι είναι μεγάλης εθνικής σημασίας η είσπραξη της δόσης των 12 δισ. ευρώ, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να συνδυαστεί με το εθνικό συμφέρον που είναι να αποτραπεί η καταστροφή των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι εναντίον της δημιουργίας καρτέλ και γι' αυτό προσμένουμε την παρέμβαση του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κ. Θεοδοσιάδης. Όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί, το νομοσχέδιο θα φέρει χιλιάδες λουκέτα σε φαρμακεία, μαρασμό του επιστημονικού κλάδου των φαρμακοποιών και εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού τις τιμές θα καθορίζουν οι ισχυροί αλυσίδων φαρμακείων και σούπερ μάρκετ.

https://www.youtube.com/watch?v=KWZ-BdKde-4

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Φαρμακοποιοί: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μας εξαπάτησε

Βαθιές ανισότητες και χειρότερες υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες

Οι φαρμακοποιοί εθελοτυφλούσαν στο «έγκλημα» της δραστικής