ΦΑΡΜΑΚO

Οι φαρμακοποιοί τα... ξαναλένε στο συνέδριό τους στην Helexpo

Τα επόμενα βήματά τους αναφορικά με το μέλλον τους θα συζητήσουν εκ βαθέων και θα σχεδιάσουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι φαρμακοποιοί, καθώς πραγματοποιείται το Πανελλαδικό Φαρμακευτικό Συνέδριο και Έκθεση Hellas Pharm στο κτίριο της Hellexpo στο Μαρούσι.
Οι φαρμακοποιοί τα... ξαναλένε στο συνέδριό τους στην Helexpo

Τα επόμενα βήματά τους αναφορικά με το μέλλον τους σχεδιάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι φαρμακοποιοί, καθώς πραγματοποιείται το Πανελλαδικό Φαρμακευτικό Συνέδριο και Έκθεση Hellas Pharm στο κτίριο της Hellexpo στο Μαρούσι.

Με νωπές ακόμη τόσο την πίκρα, όσο και τις κραυγές που προέκυψαν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα φαρμακεία, οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν καλά πως η μάχη έχει μεν χαθεί αλλά όχι ο πόλεμος ο οποίος συνεχίζεται. Και όταν στην γωνία, τους περιμένει η μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15%, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κλάδος κάθε άλλο παρά εφησυχάζει.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει τα δύο μεγάλα θεσμικά όργανα του κλάδου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αγώνας θα είναι έως εσχάτων με την κυβέρνηση και ειδικότερα με τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης, τα οποία κάθε άλλοπαρά στήριξαν τον φαρμακευτικό κόσμο. Χτυπήματα όμως σχεδιάζουν και για τους βουλευτές, όσοι από τους οποίους ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για σοβαρά προβλήματα φαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και για το μέλλον των φαρμακοποιών.

Όπως έχει ανακοινώσει η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ αλλά και ο ΠΦΣ, τα 11.000 περίπου φαρμακεία το διάστημα των εκλογών, θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα τα οποία θα «μαυρίσουν» στην κυριολεξία όσων πολιτικών ψήφισαν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Αναφορικά με το Φαρμακευτικό Συνέδριο, το κεντρικό του μήνυμα είναι: «Φαρμακευτική αγορά - Παρόν και Μέλλον», και αποδεικνύεται τελικά πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι: Υγεία «ώρα μηδέν», Πολιτεία και θεσμικοί «ενώπιος-ενωπίω», «Σερφάροντας για την Υγεία στο internet: ο φαρμακοποιός, δικλείδα ασφαλείας».Άλλα θέματα που θα αναπτυχθούν στο φετινό συνέδριο είναι:Η εγκληματικότητα στα φαρμακεία: αντιμετώπιση και ψυχολογική υποστήριξη, Οι συνεργασίες φαρμακείων και τα ανεξάρτητα δίκτυα φαρμακείων,Οι κίνδυνοι, οι περιορισμοί και οι προοπτικές από τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου,Τα συμπληρώματα διατροφής και η σημασία της επιστημονικής συμβουλής του φαρμακοποιού ως προς τη χορήγησή τους,Τα νέα δεδομένα σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα για τους φαρμακοποιούς και τη φορολογική και οικονομική διαχείριση του φαρμακείου

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με γνώμονα τη σημασία που αποκτούν σήμερα το εργαστήριο του φαρμακείου και οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, θα διεξαχθούν επίσης ημερίδες της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών και της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, ενώ θα λειτουργήσουν και «εργαστήρια» με πρακτικές κατευθύνσεις.

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο Hellas Pharm: Όχι στην ψυχρότητα των Σούπερ Μάρκετ

Στήριξη Κακλαμάνη στο φαρμακείο της γειτονιάς

Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην υγεία από ΣΦΕΕ & ΠΕΦ

Πατούλης: η περίθαλψη - απανθρωπιά στην Ελλάδα είναι για λίγους